All for Joomla All for Webmasters
http://ts4.mm.bing.net/th?id=H.4787605585922359&w=252&h=155&c=7&rs=1&pid=1.7

В последните години кожните заболявания се увеличават все повече и повече. Това са едни изключително досадни и упорити проблеми, които могат да бъдат болезнени, да смущават съня, да влошават качеството на живот и като цяло да занижат самочувствието на човек.

 

Според д-р Маккена от Университета на Източен Съсекс една от причините за тези кожни проблеми се крие в течните сапуни или по-точно в един консервант, който се използва в тях. Той се казва метилизотиазолинон и причинява тежки алергични реакции при някои хора, пише вестник „Дейли мейл“.

Тази химическа съставка се слага рутинно в разнообразие от козметични продукти, но най-вече се намира в течните сапуни, в душ-геловете, във верото за съдове и в мокрите кърпички.

Метилизотиазолинонът е известен още и като Kathon CG. Той е използван в козметиката най-вече през последните десет години, тъй като предотвратява растежа на бактерии и дрожди.

Проблемът е, че макар и да е антибактериален, той предизвиква тежки алергични реакции, ако се прекали с употребата му. Едно от тези заболявания е контактният дерматит (възпаление на кожата, причинено от контакт с дразнещо вещество).

През 2013 г. лекарите в САЩ го обявиха за алерген на годината, а лекарите във Великобритания искат да го забранят за употреба в козметиката, която се предлага на Острова.

Ако имате кожни проблеми, най-добре е да спрете да употребявате всеки продукт, който съдържа този химикал, а най-разумно е да си купувате старомодните сапуни във вид на калъп.

Освен това след всяко миене на ръцете използвайте овлажняващ крем, за да помогнете за подобряване на състоянието на сухата кожа.

Когато пък миете съдовете си, винаги използвайте ръкавици, които да предпазват кожата на ръцете ви.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.