All for Joomla All for Webmasters

Много двойки мислят, че веднага след като спрат контрацептивните методи, ще заченат много бързо. Това схващане в много случаи се оказва погрешно. Съществуват много митове за забременяването, които се оказват неверни. Ето кои са те:

Ще забременеете веднага след спирането на контрацептивите

За голяма част от двойките, които решават да имат деца, Очакваното забременяване през първия месец след спирането на контрацептивните методи не се случва. Това е така, защото очакванията им за бързо планирано забременяване се оказват неоправдани. В действителност здравите двойки, които нямат проблеми с плодовитостта, обикновено успяват да заченат на всеки четвърти опит от всеки един овулационен цикъл.

Ако никога не сте взимали хормонални таблетки за предпазване от забременяване, значи няма да имате проблем със зачеването

Това не е задължително да е вярно! Хормоналната контрацепция не уврежда плодовитостта ви. Фертилитетът ви може да бъде повлиян от редица фактори, различни от контрацептивите.

Ако не сте забременели през първите месеци от опитите, значи сте стерилни

Това също е твърде преувеличено твърдение. Много двойки се смятат за безплодни, само защото до момента не са уцелили правилното време. Зачеването понякога е по-трудно, защото много обстоятелства могат да попречат то да се случи, а не защото задължително някой от двамата има репродуктивни проблеми или някакъв физиологичен дефект.

Ако правите секс много често, шансът да заченете е по-голям

Важно е да знаете, че ако съществува някакъв проблем с броя сперматозоиди на партньора ви, колкото и опити да правите, вероятно ще са безуспешни. Още по-важно е да разберете, че от значение е сексът в точно определени дни от месеца, които дават по-големи шансове за успеваемост. Това са дните на овулация при жените. Ако овулация липсва, отново ще изпитвате затруднения.

 

Докато сте по-млада имате повече шансове за забременяване

Това твърдение е донякъде вярно, но не е задължително. Лошото е, че с отлагането на бременността във времето могат да се появят здравословни проблеми в организма на майката, които да повлияят зачеването и бременността след това.

Няма нужда да правите нещо различно, за да заченете

Не е съвсем така. . Съществуват някои пози, които ще ви помогнат да заченете, а освен това ще трябва да се лишите от някои удоволствия, на които сте се отдавали преди. Не е препоръчително да практикувате орален секс, ако имате проблеми с фертилитета. Слюнката, както и лубрикантите, могат да повлияят на спермата.

Ако сте заченали първото си бебе лесно, значи и следващите бременности ще са също толкова лесни

Както бременностите ви могат да протекат по коренно различен начин, така и зачеването всеки път може да се окаже различно. Съществува състояние, наречено вторично безплодие, което се появява при голям брой жени – около 3,3 млн. в световен мащаб.
Затова не си мислете, че репродуктивните проблеми са много редки. Напротив! Те се срещат все по-често в наши дни, за съжаление и при млади хора. Но не го приемайте като окончателна диагноза. Има много начини за преодоляване на този проблем. Нужни са търпение и вяра.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.