All for Joomla All for Webmasters
http://ts4.explicit.bing.net/th?id=H.4689577270902834&w=182&h=139&c=7&rs=1&pid=1.7

Има лесен начин да се отървете от стария цвят на косата си, без да използвате пълните с химикали обезцветители. Вижте как.Обезцветяване на косата с витамин С

 

Ако косата ви е боядисана в тъмен цвят, който обаче вече ви е писнал, опитайте този трик за обезцветяване с хапчета или ампули витамин С. Ето какво ви трябва:

  • 2 опаковки витамин С на таблетки или 3-4 ампули
  • детски шампоан

Приготвяне:

Стрийте на прах хапчетата витамин С и ги добавете към шепа детски шампоан. Нанесете сместа по цялата дължина на леко навлажнена коса. Не е желателно косата да е мокра, достатъчно е да я напръскате няколко пъти с пулверизатор. Приберете косата и сложете шапка за баня. Стойте така поне 1 час. След това отмийте с шампоан.

Шампоанът, който използвате, за направата на сместа е най-добре да е детски заради по-ниското pH.

Възможно е краищата косата да се изсушат, но това не бива да ви притеснява. Няма да попречи на процедурата, ако сложите балсам в краищата след последното измиване.

Обезцветяването на косата с витамин С е лесен и напълно безобиден начин да свалите поне част от боята, без да увреждате косата.

За дами, които се боядисват от години, процедурата трябва да се повтори 3-4 пъти. Също така е по-добре да стоят със сместа от витамин С и шампоан поне 2-3 часа.

При жените, чиято коса е по-податлива на подобни манипулации, ефектът е доста добър. Цветът на косата изсветлява с 1-2 тона. Това е полезно, ако искате да смените цвета – например от черна – кестенява или червена. Ако и при вас случаят е такъв, най-добре изчакате поне 1-2 седмици след процедурата с витамин С преди да се боядисате с новия цвят.

Не очаквайте маската с витамин С да свали изцяло боята от косата ви. Подобен ефект се постига само с обезцветители, които обаче са много вредни. В някои случаи съсипват напълно косата. Методът с витамин С постига малки резултати, но за сметка на това е безобиден.

Други домашни рецепти за обезцветяване на косата

Обезцветяване с кисело мляко и водка

Смесете 1 кофичка кисело мляко, 1 с.л.водка и 1 с.л.лимонов сок. Намажете косата, сложете шапка за баня и хавлиена кърпа, за да се загрее главата. Стойте така 30 минути. При по-податливите коси, тази маска изсветлява косата с 1 тон.

Обезцветяване с канела

Разбъркайте в купа 1 ч.ч. топла вода, 3/4 ч.ч. мед, 3с.л. зехтин и 4 с.л. канела. Разбъркайте добре и нанесете маската върху суха коса. Приберете косата в шапка за баня и останете така 2-3 часа. Повторете процедурата след 1-2 седмици отново.

Обезцветяване с ябълков оцет

Друга, малко по-странна рецепта включва смесването на детски шампоан с няколко лъжици ябълков оцет. Нанесете на леко навлажнена коса и останете така 1-2 часа. Тази рецепта е по-подходяща за изсветляване на кафяво, не толкова на агресивните черни и червени нюанси.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.