All for Joomla All for Webmasters

Много двойки мислят, че веднага след като спрат контрацептивните методи, ще заченат много бързо. Това схващане в много случаи се оказва погрешно. Съществуват много митове за забременяването, които се оказват неверни. Ето кои са те:

Ще забременеете веднага след спирането на контрацептивите

За голяма част от двойките, които решават да имат деца, Очакваното забременяване през първия месец след спирането на контрацептивните методи не се случва. Това е така, защото очакванията им за бързо планирано забременяване се оказват неоправдани. В действителност здравите двойки, които нямат проблеми с плодовитостта, обикновено успяват да заченат на всеки четвърти опит от всеки един овулационен цикъл.

Ако никога не сте взимали хормонални таблетки за предпазване от забременяване, значи няма да имате проблем със зачеването

Това не е задължително да е вярно! Хормоналната контрацепция не уврежда плодовитостта ви. Фертилитетът ви може да бъде повлиян от редица фактори, различни от контрацептивите.

Ако не сте забременели през първите месеци от опитите, значи сте стерилни

Това също е твърде преувеличено твърдение. Много двойки се смятат за безплодни, само защото до момента не са уцелили правилното време. Зачеването понякога е по-трудно, защото много обстоятелства могат да попречат то да се случи, а не защото задължително някой от двамата има репродуктивни проблеми или някакъв физиологичен дефект.

Ако правите секс много често, шансът да заченете е по-голям

Важно е да знаете, че ако съществува някакъв проблем с броя сперматозоиди на партньора ви, колкото и опити да правите, вероятно ще са безуспешни. Още по-важно е да разберете, че от значение е сексът в точно определени дни от месеца, които дават по-големи шансове за успеваемост. Това са дните на овулация при жените. Ако овулация липсва, отново ще изпитвате затруднения.

 

Докато сте по-млада имате повече шансове за забременяване

Това твърдение е донякъде вярно, но не е задължително. Лошото е, че с отлагането на бременността във времето могат да се появят здравословни проблеми в организма на майката, които да повлияят зачеването и бременността след това.

Няма нужда да правите нещо различно, за да заченете

Не е съвсем така. . Съществуват някои пози, които ще ви помогнат да заченете, а освен това ще трябва да се лишите от някои удоволствия, на които сте се отдавали преди. Не е препоръчително да практикувате орален секс, ако имате проблеми с фертилитета. Слюнката, както и лубрикантите, могат да повлияят на спермата.

Ако сте заченали първото си бебе лесно, значи и следващите бременности ще са също толкова лесни

Както бременностите ви могат да протекат по коренно различен начин, така и зачеването всеки път може да се окаже различно. Съществува състояние, наречено вторично безплодие, което се появява при голям брой жени – около 3,3 млн. в световен мащаб.
Затова не си мислете, че репродуктивните проблеми са много редки. Напротив! Те се срещат все по-често в наши дни, за съжаление и при млади хора. Но не го приемайте като окончателна диагноза. Има много начини за преодоляване на този проблем. Нужни са търпение и вяра.

Ароматна подправка, ефикасно природно лекарство и дори наркотик – що е то? Канелата и всичко това и още много повече. Какви заболявания се лекуват с канела и какво не знаете за нея?

Известна повече като подправка, канелата е и незаменимо лекарство от природата. Тя е добър антиоксидант и има силно противовъзпалително и антибактериално действие. Канелата подобрява кръвообръщението и храносмилането, подсилва имунната система, помага при умора, депресия, световъртеж, гадене, ускорява обмяната на веществата, регулира нивата на холестерола в кръвта, понижава кръвната захар, поради което канелата се използва за лечение на диабет. Тя е ефикасно лекарство и при хипертония, бронхит и простудни заболявания, обилна менструация, проблеми със ставите, гъбички, смята се, че предпазва от Алцхаймер.

Канелата често фигурира в състава на козметика против стареене, масажни масла, мехлеми за ставни заболявания и ухапвания от насекоми. Смята се, че подправката помага при лош дъх, а ароматът й стимулира дейността на мозъка.

Внимание: Предозирането на канелата има обратен нездравословен ефект, подобен на този след употребата на наркотици – може да доведе до прекалено възбудено състояние, учестено дишане и сърцебиене, замаяност и т.н.

През първите дни на майчинството на много жени им се струва, че то никога няма да свърши... Изследователите откриха, че този "ад" има край и той настъпва след точно 4 месеца и 23 дни.

Това е средното време, което е нужно на майката, за да се справи с "революцията", променяща коренно нейния живот. На практика след пет месеца младите майки влизат във форма и вече са напълно уверени, че могат да се справят със задълженията, които ги заливат. Те знаят, какво означава всяко проплакване на нейната рожба, образно описват ситуацията експертите.

Майката престава да се безпокои, когато трябва да вземе бебето със себе си на обществени места, винаги е готова, притежавайки резерви от дрешки, памперси и детска храна. Тя вече не плаче с повод и без повод и все по-рядко се разочарова, отбелязват учените.

 

Понякога бременността идва изненадващо за родителите и те не са подготвени за новината, че чакат бебе. Друг път обаче плануваме да станем родители много преди мъника да започне да се развива в тялото на майката.

Ако сте решили, че искате да имате бебе и вече сте започнали да работите по въпроса, е нужно не само да си пресметнете овулацията. Важно е да подготвите тялото си за този важен и не лек етап от живота си. Какво е нужно да правим, за да сме физически подготвени за предстоящата бременност?

Край с цигарите.

Не е достатъчно да спреш цигарите в момента, в който разбереш, че си бременна. Важното е да започнеш да пречистваш организма си още преди да видиш двете чертички на теста, за да подсигуриш максимално здравето на бъдещото си дете. Освен това цигарите намаляват фертилността на жената и забременяване ще стане по-трудно.

Внимателно с алкохола.
Алкохолът, също като цигарите, намалява репродуктивната способност и на двамата родители. Не е тайна за никого, че прекалената му употреба уврежда организма, което автоматично ще навреди на бъдещото ви дете. Още по-неприятно е, ако зачеването се случи, докато сте под влияние на алкохола. Тогава има сериозна опасност от увреждане на плода. Ако сте решили да имате бебе, двамата с таткото трябва да намалите пиенето на алкохол, в случай, че си падате по чашката.

Редовен спорт.
Активните и редовни тренировки са необходими за всеки човек, не само за тези, които искат да забременеят. За да подсилиш физическото си състояние, започни да спортуваш още преди да забременееш, защото в първите месеци не е препоръчително да се прекалява със спорта. Важно е да подсилиш мускулите на гърба и краката си, защото ще са ти особено нужни, когато коремът ти започне да нараства.

Балансиран и подходящ режим за хранене.
Нездравословният начин на хранене може сериозно да наруши хормоналният баланс в организма и това автоматично ще намали шансовете ти да забременееш. Ако обаче се храниш здравословно и правилно, може значително да увеличиш шанса да заченеш. Трябва да се въздържаш от драстични диети, както и от прекаляване с храната, за да не разстроиш баланса на организма си. Пресни плодове и зеленчуци, млечни нискомаслени продукти, ядки, зехтин. Може да започнеш да приемаш подходящи хранителни добавки, препоръчани от лекар, както и безценният спътник на всяка бременна – фолиева киселина.

Позата е от значение.
Макар и да не ти се вярва, има значение в каква поза правите секс, в периодите, когато искате да забременеете. Традиционната мисионерска поза е една от най-подходящите. След като партньорът ти еякулира, е добре да останеш известно време в това положение. Друга поза е когато мъжът е отзад, а ти на колене (кучешката поза). Тя е особена подходяща и за жените, които са с т.нар. „обърната матка“. Още по-успешно ще е, ако достигнеш до оргазъм, тъй като контракциите на матката благоприятстват предвижването на семенната течност.

Изчисли си овулацията прецизно.
Макар че съм сигурна, че добре си научила как се изчислява овулацията , е добре да се увериш точно кога е специалният период от месеца, тъй като изчисленията „по учебник“ не винаги дават резултат. За целта може да се посъветваш с гинеколог, който да те прегледа и прецени или да си купиш тест за овулация, който се продава в аптеките.

В случай, че правите неуспешни опити да забременеете, е редно да потърсите специалист една година след като сте започнали. Чак тогава може да се говори за евентуален проблем.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2020 Перфектна Мама. Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.