All for Joomla All for Webmasters

http://ts3.mm.bing.net/th?id=H.5011433462891874&w=232&h=142&c=7&rs=1&pid=1.7

Кафето е напитка, която носи много ползи за здравето. Сутрешната чаша кафе действа ободряващо и дава добър старт на деня. С мляко, сметана или чисто, но с неговата консумация не бива да се прекалява, особено по време на

бременност. През бременността кафето не е забранена напитка, но е една от най-честите причини за възникването на стомашни киселини.

Според учени консумирането на повече от две чаши от ароматната напитка на ден, крие риск от раждането на бебе с по-ниско тегло. Специалистите отбелязват, че при бременните, които превишават този прием рискът да родят бебе с ниско тегло е около 60%.

Учени от Норвегия изследвали около 60 000 бременности и консумацията на жените на чай, кафе и шоколад в продължение на няколко години. Резултатите показали, че от 200 до 300 мг кофеин на ден крие риск от раждането на бебета с ниско тегло.

Препоръчва се бременните да ограничат приема на кофеин до 200 мг на ден. За информация на тези, които обичат инстантното кафе, в една чаша от него се съдържа от 60 до 100 мг кофеин. Еспресо или кафе с мляко може да съдържа до 200 мг кофеин.

Според шведски специалисти кофеинът може да забави транспортирането на хранителните вещества от майката към бебето. Освен това учените намират връзка между консумацията на големи количества кафе и забавянето на раждането с до осем часа. Ниското тегло на бебето в повечето случай показва, че плацентата не работи както трябва. Това от своя страна може да се окаже проблем в по-късен етап от живота на детето като доведе до високо кръвно налягане.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2020 Перфектна Мама. Всички права запазени.
Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.