All for Joomla All for Webmasters

http://ts1.explicit.bing.net/th?id=H.4764150753526196&w=235&h=139&c=7&rs=1&pid=1.7

Мечтата на всяка майка е да има силна връзка с децата си. Тя може да им предаде всички житейски уроци, които е научила. Майките на момичета трябва да бъдат особено внимателни, когато наближи възрастта, в която скоро

скъпите им момичета ще се превърнат в млади дами, които ще поемат по своя път.

Ето няколко неща за любовта и отношенията, на които всяка майка е добре да научи своята дъщеря.

Ти си достатъчна

Това е едно от най-важните неща, които дъщеря ви трябва да разбере. Покажете й колко е хубаво да има самочувствие на оправна жена, независима и уверена личност. Нека знае, че животът под опеката на някого може да бъде променен със силата на нейния дух и способност да се справя достатъчно добре и сама. Ако някой спечели сърцето й те трябва да изградят живота си заедно, а не единият да носи другия.

Уважавай себе си

Постарайте се да разясните на дъщеря си колко е важно да уважава себе си. Околните няма да я уважават, ако тя самата не го прави. И това се отнася не само до любовта, а и до приятелите, близките, колегите. Когато човек сам показва високо отношение към себе си е по-трудно останалите да го възприемат като слаб и неспособен.

Не губи себе си в една връзка

Влюбването може да замъгли съзнанието на една млада дама до такава степен, че да спре да разсъждава трезво. Това, разбира се, зависи и от темперамента и чувствителността на отделната личност, но е добре да покажете на момичето си колко е важно на първо място да бъде вярна на себе си. Накарайте я да разбере от какво голямо значение е да не губи трезвата преценка за ситуацията.

Тялото ти е красиво и уникално

Всички момичета са склонни да се депресират от несъвършенствата на външния си вид. Добре е да подготвите момичето си за евентуалните промени, които ще настъпят в тялото й с годините. Нека разбере, че когато някой мъж я обича истински, той ще продължи да я обича и след промените, които ще настъпят. Хубаво е да създадете у детето си чувство на висока самооценка.

Оценявай една връзка заради правилните причини

Поговорете с дъщеря си за това колко е важно да е наясно за съществените причини, заради които си струва да поддържа една връзка. Обяснете й колко е важно да гледа с половинката си в една посока, да изповядват едни и същи ценности и да имат сходни планове за бъдещето. Добре е да разбере разликата между мимолетна забежка и пълноценна връзка.

Всичко, което преследваш, бяга

Момичетата трябва да знаят, че отчаяното преследване, фиксацията върху някого, когото не могат да притежават, го кара да бяга от тях още по-далече. Този съвет е свързан и с достойнството. Когато не са желани, хората трябва да се отдръпват, колкото и да боли. В крайна сметка, никой не може да накара насила някого да го обича.

Не вярвай в принцове от приказките

Ако сте забелязали, повечето приказки са написани от мъже, и те убеждават малките момиченца как трябва да чакат чаровния принц и спасител. Научете дъщеря си да не живее в измислен свят и да разбере, че на този свят идеални хора няма. Нека се научи да мисли и да преценява трезво, да не очаква магически и бляскав съвместен живот, защото разочарованието в този случай ще връхлети с още по-голяма сила.

Виж още ...

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.