All for Joomla All for Webmasters

Излишните килограми не само естетически не изглеждат добре, но и вредят на здравето. Те натоварват сърцето, двигателната система, костите и какво ли още не, а според ново проучване имат отношение и към главоболието. Ако теглото ви е над нормата и страдате често от мигрена, може би трябва бързо да преминете към по-здравословен хранителен режим и да се захванете с някакъв спорт. Оказва се, че хората с наднормени килограми имат с 81% по-голям шанс да се сдобият с главоболие, пише Daily Mail, позовавайки се на британско изследване.

Учените предполагат, че отслабването и активното движение може да облекчат симптомите на мигрената. Връзката между двете неща е особено силна при хора под 50-годишна възраст.

„Предишни изследвания показаха връзка между затлъстяването и хроничната мигрена. Те обаче не можеха да установят дали тази връзка съществува, когато главоболието е по-рядко", казва д-р Барбара Лий Петерлин от училището по медицина в Балтимор.

В настоящото изследване са взели участие 3862 души на средна възраст от 47 години. Те са описали теглото, височината и дали страдат от мигрена (без значение епизодична или хронична).

Общо 1044 от участниците са били с наднормено тегло, като 188 от тях са имали мигрена. Учените обобщават, че хората със здравословно тегло са с 81 % по-малко застрашени да се сдобият с главоболие, отколкото тези с наднормени килограми.

„От резултатите става ясно, че лекарите трябва да насърчават хората да се хранят здравословно и да спортуват повече, за да не страдат от главоболие или да го облекчат, ако е хронично. Необходими са още изследвания", добавя д-р Петерлин.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.