All for Joomla All for Webmasters
http://ts2.mm.bing.net/th?id=H.4591188174179051&w=233&h=135&c=7&rs=1&pid=1.7

Изварата е подценяван и пренебрегван продукт. Ползите от нея, както за здравето, така и за месечния бюджет са много. Освен това изварата е тайно оръжие за всяка диета. Вижте защо изварата е толкова

 полезна и как да я включим в хранителния си режим, за да се вталим.Извара - тайно оръжие за всяка диета

Изварата се получава чрез пресичането на белтъците в млякото. Източник е на аминокиселини, витамини от група В, А и С, както и белтъчини и фолиева киселина. В изварата също така се съдържат омега 3 и омега-6 мастни ненаситени мастни киселини.

При различните видове извара – обезмаслена, пълномаслена или полумаслена съотношението между гореизброените е различно.

Изварата и диетите

Изварата подобрява храносмилането и затова е много добра идея да я включите към диетата си. Изварата абсорбира мазнините, попаднали в организма от други храни, и така не позволява да се натрупват.

Освен това специалистите по хранене обичат да я включват в диетите, защото е богата на калций, който пречи на тялото да произвежда кортизол.

Именно дисбалансът на кортизол в организма е отговорен за затлъстяването и високите нива на лош холестерол.

Добрият и лошият холестерол >>>

Можете да включите изварата 2 пъти в дневното си меню. Смесвайте купичка извара с пресни или сушени плодове за закуска. Намажете тънъ слой извара върху крекер и имате чудесна диетична закуска.

Сушени плодове-сладки изкушения от природата >>>

Диета със сушени плодове >>>

Лятна диета с извара >>>

След вечеря, вместо да посягате към купените сладкиши, разбъркайте 1-2 лъжички мед към купичка извара и имате перфектият полезен десерт, който ще ви помогне за смилането на тежката вечеря.

Ето още няколко диети за почитателите на млечните продукти:

Пречистваща диета с кисело мляко >>>

Диета с кисело мляко >>>

Можете да включите изварата и към всяка диета като междинно хранене. Комбинирайте я с ядки, плодове и каквото ви допада, стига да не съдържа големи количества захар и да не е мазно.

Ползи за здравето

  • Редовното ядене на извара помага срещу проблеми със сърцето и високо кръвно налягане
  • Изварата се заместител на млякото за хората с непоносимост към лактозата. Лактозата от млякото се е трансформирала в лактозна киселина (в изварата), която е много по-лесна за обработване от организма
  • Изварата помага за повишаване на имунитета. Тя помага в борбата с някои микроорганизми и бактерии в организма. Освен това е много полезна за дамите, които страдат от гъбични инфекции на интимната област

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.