All for Joomla All for Webmasters
Изберете пол за бебето
Желанието за дете често идва спонтанно и със съзнанието, че ще се появи член от едно ново семейството. Обикновено няма нищо по –сплотяващо и създаващо усещането за семейство от децата. Не винаги
обаче всяко дете е желано, а още по-често полът на детето има значение. В Индия например в настоящия момент има 5 пъти повече мъже отколкото жени. Причината за това е както религиозна и културална, така и с икономически характер. Поради това,че всяко семейство предпочита да не плаща зестра за дъщеря или пък смята, че детето от женски пол е „непотребно” в Индия са развили бизнес гинеколозите на колела, които имат преносим видеозон. Установяването на пола на плода дава възможност за решение дали детето да бъде запазено и в последните години в Индия абортите с тази причина са зачестили с около 50%. На практика населението на тази страна, което може да си позволи подобна услуга редуцира съзнателно броя на женските индивиди в обществото.

Поради голямата численост на населението в Китай държавата позволява на всяко семейство да има само по 1 дете. Това условие се спазва строго в големите градове, но в малките села не се упражнява същата власт. Там все още битува културалното схващане, че момичетата нямат социалните права и задължения на момчетата и съответно и същите възможности. Това налага някои деца от женски пол да не бъдат записвани в регистрите, за да може да се роди момче в семейството. По този начин децата, които „не съществуват” нямат право на обучение, здравна и медицинска помощ и т.н.

Ескимосите са известни със суровите си методи, практикувани в една не толкова отдалечена в годините реалност. Ако първородното дете не е било от мъжки пол се е смятало,че не може или пък не трябва да оцелее. След самото раждане първородното момиче е било оставяно в дупка в снега.

Друга интересна подробност от най- топлите части на света се отнася до бушмените, които наброяват много малка част от населението на света. Интересното при тях е, че поради тежките условия на живот способността за забременяване на жените в племето е силно намалена. Възпроизвеждането при тях се регулира предимно от условията на средата и всяко дете е ценно за племето било то от мъжки или женски пол. Все още е мистерия кои са основните принципи на регулираното възпроизводство при тези племена.

В съвременния развит свят няма особено голямо значение полът да детето. Възможностите за обучение и израстване са твърде подобни за двата пола, не се плащат откупи, зестри ориентирани по половата принадлежност на индивида и т.н.

Тук изборът на възможността да имаш момче или момиче се отнася до личните предпочитания на родителите. В тази таблица(взета от книга за Ванга) ви даваме възможност да направите една съпоставка със собствения си пол при зачеването ви или пък с възможността да планирате пола на бъдещото ви дете.

Може да сверите верността на таблицата, която се отнася само до жените: тяхната възраст, годината и месеца на зачеването на бебето

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.