All for Joomla All for Webmasters

За бременността и излагането на слънце

Бременността е една много деликатна тема с няколко неизвестни факта. Едно от нещата, които все още не е сигурно, е как бебето бива засегнато от слънчевите бани и именно заради това повечето жени предпочитат да избягват стоенето под палещите лъчи. Научете повече за бременността и експозицията на слънчева светлина от

следващата статия на сп. Пудриера.

Бременността е все още не напълно изяснена. Има много неща, които трябва да бъдат изследвани. Самият живот и „случването” му е пълна мистерия, така че много трудно е да се определи кои фактори точно влияят на жените по време на този период.
Бременността е радостно време, което жените са благословени да изпитат. Също така обаче, това е период, в който обикновено жените бъркат какво им е позволено и какво не.

Има толкова много неща, които се предават от едно поколение на друго като грешни или правилни, които обаче в последствие са получили опровержение. Именно затова е добре да се информирате за тези неща от специализираната литература и специалистите. Има толкова много спекулации относно това дали излагането на слънце е вредно или не. Толкова много жени се объркват и не знаят как да постъпят. Това се дължи на факта най-вече на слабата информираност плюс липсата на информация.
 
„Меласма” или известна още като „маската на бременността”, се задейства именно при излагането на слънце по време на бременност. Жените обикновено стават по-чувствителни в този период, нивата на хормоните се променят, тялото се променя. Меласмата се появява в резултат на свръхпроизводството на меланин, кожният пигмент. Излагането на слънце допълнително стимулира производството му м организма, причинявайки потъмняване на кожата.
 
Смята се също, но все още не доказано, че излагането на слънце влияе и на фолиевата киселина, която е нужна на плода. Фолиевата киселина може да бъде разбита от ултравиолетовите лъчи.
 

Друг фактор, който се счита, че влия е слънчасването. Прекомерното излагане на слънце може да доведе до обезводняване, което задължително трябва да се избягва.
 
Именно защото има толкова много неизвестни неща за влиянието на природните фактори, които могат да се отразят на една бременност, като излагането на слънце, повечето жени предпочитат да избягват излагането на тялото си на слънчевите лъчи. Други жени пък смятат, че използването на лосиони с висок фактор са достатъчна предпазня мярка. При всички положения обаче, трябва да се пазите от UV лъчите.



Най-добре е да избягвате директното излагана на слънце, дори да сте използвали лосион.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.