All for Joomla All for Webmasters

Скъпи дами, поучавайки се от опита на нашите предци, трябва да знаете, че безупречният външен вид включва задължително и добре оформения маникюр. Независимо от дължината, която сте избрали, формата на ноктите ви трябва да издава вашата грижа. Същото важи и за ръцете ви като цяло, защото те издават вашия стил на живот.

Използвайте крем за ръце в днешно време има страшно богат избор. Отделяйте специално внимание на кожата около ноктите. Ноктите порастват с 2 милиметра средна на месец, следователно са нужни около 6-7 месеца за да се сдобиете с изцяло нов нокът.
Лакът за нокти – представлява цветен или безцветен целулозен разтвор в безвреден разтворител. Той придава на ноктите желания цвят или блясък. Калцият, съдържащ се в лака, укрепва структурата, а специалните добавки придават блясък и яркост на цвета.

Базов лак: представлява устойчива основа, върху която се нанася цветния лак. Неговата задача е да укрепи структурата на ноктите, да ги предпази от разцепване и да осигури равномерното разпределение на цветния лак.
Топлак или повърхностен: нанася се върху основния, цветен лак. Придава допълнителен блясък на повърхността и увеличава от 2 до 3 пъти трайността на основния пласт, като го предпазва от лющене и потъмняване на цвета.
Блясък за нокти: специфичен вид блестящ лак, без никакъв оттенък. Използва се и самостоятелно вместо цветния вариант.
Акрилен втвърдител: специален лак, укрепващ структурата на ноктите и поправящ повредените.
Най-трайната комбинация се получава при нанасянето първо на базовия слой, след като той изсъхне добре, се нанася втория слой, вече с цветен вариант. Сред като и той изсъхне добре, се нанася и най-горният слой, който да гарантира здравината и издръжливостта на цвета. За да приключи окончателно процесът на съхнене, поставете ръцете си под течащ струя студена вода.
Как да изберем подходящия цвят? Всичко трябва да е в пълна хармония. Важна е и формата на ноктите. За продълговатите и тесни форми са подходящи тъмните цветове, а за по-късите и широки - светлите тонове.
Почистването на лака: ако искате да спестите излишни травми и неприятни въздействия върху своите нокти, изберете лакочистители без ацетон в съдържанието им. Лакочистителите са лесно запалими, затова внимавайте при тяхната употреба и в никакъв случай не оставяйте тези продукти в близък достъп до деца или нагорещени предмети.
Красивите ръце и добре оформеният маникюр подчертават стила и красотата на всяка жена. Но за да изглеждат здрави и гладки, е нужна постоянна грижа и внимание.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.