All for Joomla All for Webmasters

Според специалистите обикновено до 32-рата седмица на бременността бебето се обръща и застава в главично предлежание – позата за нормално раждане.

При редовните консултации вашият лекар може мануално (чрез палпиране през кремната стена) и с помощта на ехографа да установи положението на бебето в утробата. Идеален вариант е около 32-рата гестационна седмица бебето да се обърне с главата надолу и да остане така до раждането. Но не са рядкост и случаите, когато бебето неколкократно се обръща в утробата.

През последните седмици на бременността свободното място е твърде малко и движенията на бебето са затруднени. Ето защо има предположение, че ако бременната застава за около 20 минути на ден в положение на ръце и колена, отпускайки така коремната мускулатура и под тежестта на бебето надолу, има вероятност бебето да се обърне в главово предлежание дори и през последната седмица от бременността.

Незаставането в главово предлежание до края на бременността е сред показанията за извършване на Цезарово сечение за изваждане на плода.

Има случаи обаче, когато бебето променя положението си за няколко минути при преминаването на родилката от ехографския кабинет до родилната зала например. Вашият лекар ще проследява всичко това.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.