All for Joomla All for Webmasters
http://ts1.explicit.bing.net/th?id=H.4781352098464152&w=162&h=148&c=7&rs=1&pid=1.7

Както е известно, поведението на жената по време на бременността оказва силно влияние върху развитието на детето. По тази причина всички бъдещи майки трябва да бъдат много внимателни с какво се хранят, какво е тяхното психическо състояние, начин на живот

 и така нататък. Сега учените открили, че бременните, които приемат повече витамин D имат по-силни деца.

Резултатите от проучване, в което участвали 700 жени, показват, че колкото по-голямо количество от „слънчевия“ витамин има една бъдеща майка в кръвта си, толкова по-силно е нейното дете на около четиригодишна възраст. Смята се, че витамин D има ефект върху начина, по който мускулните влакна растат в утробата, помагайки им да работят по-усилено по-късно в живота.

Установено е също, че младите хора със силни мускули са по-малко податливи на инвалидизиращи падания и фрактури при старост, както и имат по-голяма защита срещу диабет. Според Никола Харви от Университета в Саутхемптън, някои от болестите, които измъчват възрастните хора, се „засяват“ още в началото на живота.

Въпреки че витамин D се съдържа в мазните риби, както и в други храни, основното количество се създава предимно от телата на хората, докато те са изложени на слънчева светлина. В страните с по-студен климат и мрачно време като Великобритания, например, жените са съветвани да вземат витамин D под формата на добавка, пише вестник Daily Mail.

Доктор Харви и доктор Ребека Муун са на мнение, че повишената здравина на мускулите при малките деца оказва положително влияние върху здравето на хората десетилетия по-късно. Значението на витамин D по време на бременността е подчертано от друго изследване, според което децата, родени от майки с ниско съдържание на слънчевия витамин в кръвта, имат по-слаби кости като възрастни.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.