All for Joomla All for Webmasters

Увеличава се броят на родителите, които поддържат дневник за етапите  на растежа на тяхното дете. Никненето на млечни зъби е един от тези етапи, които родителите искат да са имат запечатан.Никненето на млечните зъби при бебетата започва  на различна възраст. При някои деца се наблюдава когато станат на 3 месеца, а някои, които са късно зреещи, трябва да се изчака една

година.  Усмивката на малкото човече с  “един зъб” е една прекрасна гледка, която всеки родител очаква с нетърпение.
Кога започва растежа на зъбките при бебетата?
Много е трудно да се направи прогноза за никненето на млечни зъби при бебето. Няма такива параметри, които могат да бъдат използвани, за да се даде точна прогноза за време на никнене на млечни зъби на бебето. Казано е, че бебетата се раждат с пълен набор от 20 първични зъби. Тези зъби са скрити под венците, чакащи да излязат.
Този етап започва между 4 до 7 месеца.   Никненето  на млечни зъби на възраст от 4 месеца е рядко, въпреки че не е невъзможно. Освен това  никнене на млечни зъби на около 9-месечна възраст също не е необичайно. Има някои бебета, които са  отпразнували  първия си рожден ден с беззъба усмивка! Повечето бебета носят “един усмихващ се  зъб”, когато   са на възраст около 6 месеца. Ако при мъничето  не започне никнене на млечни зъби на възраст от 9 месеца, то винаги е добре да се консултирате с педиатър.

Този етап настъпва, когато бебето е около 15 до 16 месеца, през които, резците и първите кътници вече са набъбнали. След това излизат кучешките зъби, последвани от вторите кътници, и след това целия набор накрая тръгва да расте. Когато детенцето ви е на  около 3-годишна възраст, можете да видете перфектно ухилена картина с 20 блестящи зъбки на бебето. В интерес на истината, никненето на млечни зъби има и наследствен  модел.

Зъбите на бебето – наричани млечни, или първични зъби, се появяват в определен ред. Тук има различни преходни етапи.

На около 9-13 месеца, ще забележите, че в горната част на страничните резци са вляво и дясно на централните резци, което  прави четири от горната страна.
Когато бебето ви е около 10-16 месеца, по-ниските странични резци започнат да се показват (на лявата и дясната страна на централните резци), което  прави четири в един ред от долната страна.
На около 13-19 месеца е етап, когато се забелязват първите кътници от горната страна. Те са много по-широк и се появят на задната страна на устата на бебето.
На около 14-18 месеца, вие ще забележите появата на първите  долни  кътника, като компания на горните кътници.
Вие ще видите разликата между горните резци и кътници, да се запълват от (горните) кучешки зъби, които се показват на около 16-22 месечна възраст.
Точно като горните кучешки зъби, долните кучешки зъби,  се показват на около 17-23 месеца.
Накрая, за да завърши кръга, ще забележите, че горната част на вторите молари при вашето бебе на около 25 до 33 месеца.
До навършване на 3-годишна възраст, малкото  ще притежава пълен набор от 20 бебешки  зъби. В рамките на няколко години след получаване на пълен комплект зъби, те започват да падат, което започва, когато детето ви е в близост до 6-годишната си  възраст.
Важно е, да се грижите за хигиената  на устната кухина на вашето бебе. Независимо от възрастта на бебето, се уверете, че да запазите зъбите чисти, за да се избегне гниене на зъбите, може да се използва мека кърпа, за да ги почистите.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.