All for Joomla All for Webmasters

Най-подходящите играчки за малкото бебе трябва да бъдат такива, които стимулират сетивата му. Затова многоцветните и музикалните играчки обикновено му се отразяват най-добре. Освен това най-добрата играчка трябва да е приятна на допир, удобна за хващане и много лека.

Ето петте най-подходящи за малкото бебе играчки:

 

1. Дрънкалки и гризалки
Дрънкалките са идеални за първите няколко месеца от живота на бебето. Те покриват изискванията за играчки, подходящи за тази възраст – малки са, с много цветове, издават звуци, тоест все характеристики, които ще помогнат за стимулирането на сетивата на бебето. Гризалките не са само играчки, но и действат успокояващо на бебето, когато му растат зъбки.

2. Играчки за креватчето
Новороденото бебе прекарва по-голямата част от денонощието в своето креватче. Затова меките играчки, които ще поставите там ще му действат много успокояващо и стимулиращо. Въртящите се играчки, които се прикрепят за креватчето, също са много атрактивни за бебето, особено ако са в най-различни цветове и свирят.

3. Сензорни и силно стимулиращи играчки
Те стимулират сетивата на бебето малко по-ефективно от останалите, но се препоръчват след като бебето навърши три месеца, защото тогава то възприема по-ясно сензорните стимули. Това са играчки в силни цветове, с копчета, които трябва да се натискат и издаващи различни звуци. Те показват на бебето, че действията му предизвикват различен ефект.

4. Бебешка гимнастика
Изберете най-шарената, с най-много стимулиращи висящи играчки на нея, а ако е и музикална, то няма да има по-голямо забавление за бебето от това. Тя не само е забавна за бебето, но и спомага за неговото физическо развитие.

5. Книжки за бебета
Това са различните меки книжки от плат или тези, които са предназначени за баня и могат да се мокрят. Колкото по-пъстри са, толкова по-привлекателни ще бъдат те за бебето.
! Много е важно винаги, когато купувате играчки за бебето, да следите за техния произход и качество, тоест дали покриват всички изисквания и стандарти за безопасност. Истински полезната играчка за бебето е онази, която е подходяща за възрастта му.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.