All for Joomla All for Webmasters
Според проучванията на британски експерти повече от 60% от жените са недоволни от състоянието на и формата на косата си. Стресът, притесненията и замърсяването на околната среда, наследствените фактори, хормоните, третирането с различни препарати са причина косата да ни създава все повече неприятности.  На базата на тези фактори се посочват шестте симптома на нездрава  коса, които се появяват периодично или, както най-често се случва, като комбинация от няколко.
  1. Слабата коса се характеризира със загуба на еластичност  - при опъване тя се „чупи” вследствие механични увреждания например грубо разресване или прекомерно третиране с химикали.
  2. Косата трябва да се пази от вредното влияние на слънцето, след измиване да се попива леко с кърпа, ако все пак се използва сешоарът, да се прилага правилна техника за сушене.
  3. Избягвайте много честото къдрене и изрусяване на косата.
  4. Разцъфналите краища представляват оголване на косъма, изтъняване и разцепване на косата. Причината понякога се крие в недостатъчната употреба на балсам и рядкото подрязване на връхчетата.
  5. Сухата коса е резултат от загубата на влага поради прекомерно изсушаване. Задължителна е употреба на балсам. Разресвайте косата с гребен с редки зъбци. Ако косата няма блясък, причината би могла да бъде прекомерната употреба на стайлинг продукти, както и прекаленото ползване на сешоар. Специалистите съветват да се нанася всеки ден балсам и омекотяващ крем, да се избягва енергичното търкане на мократа коса с кърпа, защото се нарушава целостта на косъма.
  6. Бъдете внимателни и с апаратите за изправяне на косата, те увреждат косъма. Косата се електризира поради трайното увреждане, неподходящи продукти и фризура. За да има косата ви здрав и красив вид използвайте продукти подходящ за вашия тип коса.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.