All for Joomla All for Webmasters

Целувката може да лекува и разболява Лековитите целувки    Всеизвестен факт е колко е приятно да се целуваме. Освен удоволствието ,

което изпитваме от емоцията при целуването, този акт на интимност може да донесе и невероятни ползи за здравето. Страстните целувки помагат на сърцето, при артрит, артроза, ревматизъм. Също така подобряват дейността на задстомашната жлеза и премахват стреса. В резултат на целуването се подобрява настроението, животът се оцветява в светли и ярки краски и изглежда по-добър. Дамите, които страдат от хипертония или атеросклероза пък трябва по-често да се прегръщат.
При пламенна целувка се активизират слюнните жлези и започват да изработват слюнка по-богата на калциеви и фосфорни соли. Това са микроелементите, които са най-необходими за защита на зъбния емайл и предотвратяване на кариес.

Болести на целувката
Колкото ида не ни се иска понякога целувките ни докарват и не толкова приятни емоции. Медиците са категорични, че устата е прекрасно място за развитие на всякакви вируси и бактерии. В топлата и влажна среда на устата те живеят и се размножават без проблеми.

Инфекциозна мононуклеоза от предизвиква се от т. нар вирус епщайн-бар. Болестта започва с висока температура, болки в гърлото и болезненост на лимфните възли. Носител на вируса може да бъде и напълно здрав човек. От болестта страдат предимно подрастващите.
Сарком на Капоши – предизвикващ рак на кожата.

Наскоро беше открит микроорганизъм, който носи смъртна опасност от рак на кожата. Това е нова, неизвестна до сега разновидност на същия този херпесен вирус. Според лекарите този вид херпес е най-разпространен сред мъжете –хомосексуалисти.

Цитомегаловирус – особено опасен за бременните, новородените и кърмачетата.

Язва на стомаха и дванадесетопръстника – за това заболяване е виновен вирусът Хеликобактер пилори. Той предизвиква такива неприятни заболявания като язва на дванадесетопръстника.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.