All for Joomla All for Webmasters

http://ts2.mm.bing.net/th?id=H.4641383396019073&w=231&h=153&c=7&rs=1&pid=1.7Специалистите утвърждават, че таза актуална тенденция като епилацията с карамел, съвсем не е нов, защото още в Древния Египет този начин за обезкосмяване по тялото. Тогава жените смесвали чаша захар или мед със сок от лимон

(от един-два плода) и сварявали гъст карамел. 

След като сместа се охлади се нанася върху кожата, а после се премахва с помощта на парче тъкан. Освен това, процедурата се отличава с по-малката си болезненост, а ефектът й остава достатъчно дълго. В състава на съвременния карамелен депилатоар горена захар с добавки, предназначени за омекотяване на кожата.

Преди началото на процедурата кожата се обработва със спиртен тоник, за да се премахнат омазняването и замърсяването й.

След като е почистена въхру нея се посипва специален талк, за да може карамела да прилепне добре не на кожата, а към косъмчетата, козметикът размачква с ръце втвърдения карамел докато омекне и  го нанася.

Ако кола маската се нанася по посока на растежа, то при карамела е обратното, срещу посоката им на растеж. Не бива да се покрива цялата кожа едновременно, а да се обработват малки участъци. По този начин косъмчетата излизат безболезнено от луковиците, скъсването им е изключено, а продължителния резултат е гарантиран.

Процесът на карамелна епилация е по-продължителен в сравнение с обичайните, тъй като не се отстраняват косъмчета на големи участъци. Освен това карамеления способ за обезкосмяване дава възможност по няколко пъти при необходимост да се обработи едно и също място, без да се получат изгаряния и раздразнения по кожата.

Продължителността на процедурата зависи от твърдостта и естествено от силата на окосмяването. Най-подходящо е за зоната на подмишниците, бикини зоната и даже на ръцете. Краката също могат да се подложат на карамелена епилация, но продължителността на процедурата е доста дълга.

След карамелената епилация кожата е кадифено гладка и нежна на допир.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.