All for Joomla All for Webmasters
окосмяване по лицетоНачини за премахване на нежеланото окосмяване Много жени страдат от един твърде неприятен проблем – окосмяване по лицето.  За избавяне от него съществуват няколко начина, всеки един от които си има своите предимства и недостатъци.
Най-често нежеланите косми по лицето се появяват над горната устна, брадичката и бузите. Преди да се избавите от тях трябва да се убедите, че причината за тяхната поява не е хормонална. Ако косъмчетата растат твърде бързо или ако са твърде големи – това може да означава, че във вашия организъм се наблюдава хормонален дисбаланс.
Ако всичко с вашия хормонален статус е наред можете да пристъпите към една от следните алтернативи:
1. Оскубване.
Много жени предпочитат да оскубват космите по лицето си с помощта на пинцета. Но това не е идеалното решение, защото този метод на обезкосмяване може да провокира възпаление на фоликула на косъма, а при някои жени може да остави и белези (особено опасно е оскубването за мургавите дами). Освен това, отново порасналите косъмчета ще станат по-дебели, отколкото преди. Оскубването е подходящо само ако имате няколко косъмчета, които се появяват от време на време. 2. Кремове за депилация.
Те разтварят косъма и са подходящи за краката, но за лицето не винаги са препоръчителни. Кремовете са различни видове, но почти всички дразнят кожата, а по лицето тя е особено тънка и чувствителна. Достойнства на този метод е ниската цена на крема за депилация и относителната устойчивост на резултата (1-2 седмици в зависимост от това колко бързо растат космите).
3. Обезкосмяване с помощта на восък.
Това е един от най-популярните методи за борба с космите по лицето. Той е доста ефективен при отстраняването на космите от горната устна и бузите, но не се препоръчва при косми по брадичката.
Към восъка отново трябва да бъдат внимателни мургавите дами, тъй като неговата употреба може да доведе до депигментация на кожата. Основното достойнство на восъчната процедура се състои в това ,че резултатът от депилацията може да се запази от 2 до 6 седмици в зависимост от типа косми.
4. Електролиза.
При тази процедура космите се отстраняват със слаб електрически ток. Резултатът от този метод се съхранява по-дълго в сравнение с депилацията и восъка, но той е значително по-скъп. Освен това трябва да изберете опитен специалист, който няма да допусне появата на белези по лицето ви.
Този метод е препоръчителен за блондинките и за тези дами, чиито косми растат на изолирани един от друг участъци по лицето.
5. Обезкосмяване с лазер.
Методът е оптимален за тъмните косми и не е особено ефективен за блондинките. Ето защо е препоръчително да се консултирате с дерматолог за ефективността от лазерната депилация по вашето лице.
Въпреки че се смята, че лазерът отстранява веднъж завинаги неприятните косми, в действителност вие трябва да разчитате на по-скромен резултат: С помощта на 3 процедури можете да се избавите от 50-70% от нежеланото окосмяване.
Не забравяйте,че с лазер не трябва да се премахват космите в областта на веждите и между тях. За тази област е най-добре да използвате пинцета.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.