All for Joomla All for Webmasters

Грим, който ще подчертае усмивката

Много често когато се гримираме вземаме под внимание формата на лицето, тенденциите за сезона, формата и цвета на очите, но не и усмивката!!! А тя е много важен елемент. Усмихвайте се колкото се може повече и по-често. Това ще внесе позитивно излъчване у вас самата, а и ще презареди околните с хубави емоции.
 

Специалната подправка... нея няма да намериш в несесeра си, нито в нощното шкафче, нито пък в най-ефикасния продукт. Не можеш да го купиш, но всички го използват. Звездите например го носят през цялото време и се възползват от него на сто процента. Що е то? Ха. Това определено е нещо задължително. И всъщност ти вече го притежаваш. А именно – усмивката! Дали обаче я използваш достатъчно? А дали е ефикасно? Разбери как да озариш усмивката си като започнеш с грима и прическата със сп. Пудриера.
 

Блестящите очи са много важни. Искрата в прозорците на душата ни се активира веднага щом лицевите ни мускули се разтеглят в широка самодоволна усмивка. Това се получава, защото мимическите мускули променят напълно изражението на човек. Използвай бял молив от вътрешната страна на долният клепач. Това моментално ще те озари и очите ти ще изглеждат по-големи и блестящи. Подчертай контура с тъмен молив, очна линия или сенки. Контрастът ще внесе драматизъм в излъчването ти и ще направи погледа ти поразителен. Можеш да сложиш светли сенки във вътрешния ъгъл на окото и под костта на веждите за още по-сияен поглед. Важно е да не прекалявате с грима, защото това ще навреди на усмивката ви. :)
 
Продължаваме с веждите. Ако има детайл, който напълно може да промени изражението ви, то това определено са веждите. Много е важно те да са извити, да имат хубава форма и посока. Ако са прекалено ниско в основата си и с прекалено висока арка, ще изглеждаш намръщена. Ако пък са много тънки и повдигнати ще те правят да изглеждаш изненадана постоянно. За да не се получават подобни недоразумения сверете правилните точки, а именно – началото на веждата съобразете с основата на носа и също със слъзното езерце на окото, за края –отново основата на носа и външната част на окото. За извивката са важни отново основата на носа и ириса.



Съблазнителните устни са последният и най-важен елемент. Все пак те ще извършват цялото упражнение „Усмихни се!”. Погрижи се за тях. Ексфолирайте ги и хидратирайте добре. След това очертайте контура с молив. Съобразете нюансите, изберете цвят близък до вашия или до този на червилото. Изберете наситено червено!!! Дори да не обичате ярките цветове ние пак повтаряме – изберете червеното! То ще подчертае още повече белотата на зъбите ви за ослепителна усмивка!

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.