All for Joomla All for Webmasters

Натрийте си главата със сол, полезно еДа ти трият сол на главата не е никак приятно, особено когато си сгафил, но пък се оказва много полезно за косата. Според най-новите проучвания белите кристали имат магично действие върху скалпа и правят гривата блестяща, здрава и силна.
Морската сол може да избави жените от всички проблеми на непокорната коса,

категорични са специалистите. Тя е доста прост и ефективен начин за възстановяването на косата след зимата. Експерти в областта на красотата и здравето обясниха, че морската сол е изключително полезна, защото благодарение на нея косата става по-плътна и по-здрава. Да се сдобиете с по-хубава прическа е много лесно – просто добавете няколко щипки към шампоана за коса и си натрийте главата.

Белите кристали детоксикират скалпа и едновременно с това премахват мъртвите клетки от кожата. Освен това ефективно изчистват козметичните продукти като пяна, гел или вакса.

Извор на живот

Морската сол е много полезна за организма, защото е естествен природен продукт. В нея се съдържат повече от сто минерални вещества, състоящи се от над 80 химични елемента, като нито един от тях не е произведен по изкуствен път. Доказано е, че белите кристали поддържат функциите на човешкия организъм, като укрепват имунната система. Морската сол е подходяща и за диабетиците, защото регулира нивото на захарта в кръвта. Освен това е необходима и за нормалната работа на храносмилателния тракт. Тя облекчава и дори лекува някои заболявания на носа. Помага при мускулни спазми. Полезна е и за астматиците, тъй като прочиства. Освен това тя укрепва и структурата на костите.

Древна хубост

Морската сол се използва още през античността като средство за подмладяване на кожата и подобряване на обмяната на веществата. Оттогава датира и разтварянето на морски соли във ваната. Смята се, че за да подействат те, продължителността на банята трябва да бъде поне половин час при температура на водата от 35 до 40 градуса. Лекарите обясняват, че тази процедура няма мигновен ефект. За да се почувства благотворното й действие, трябва да се прави поне 10-15 пъти последователно всеки ден или през ден. Според последните изследвания морската сол премахва и целулита, защото спомага за извеждането на шлаката, без да изсушава кожата.

Пресолената манджа намалява интелекта

Солта влияе зле на сърдечносъдовата система и хора, които имат проблеми с кръвното, не бива да прекаляват с нея. Това обаче не е единственият „кусур” на белия прах – според най-новите проучвания солта оказва мощно негативно въздействие и върху мозъка, а резултатът от него е повече от видим – оглупяване. Канадски лекари са стигнали до заключението, че прекомерната консумация на сол води до загуба на голяма част от умствените възможности. Изследователите от университета в Торонто доказват тези свои предположения с научен експеримент, продължил повече от три години. През този период били анализирани умствените възможности на над 1250 души на възраст между 67 и 84 години. Изследването установило, че комбинацията между сол и заседнал начин на живот прави хората глупави и разконцентрирани и състарява организма поне с 5 години.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.