All for Joomla All for Webmasters
http://ts4.mm.bing.net/th?id=H.4604558363656699&w=248&h=154&c=7&rs=1&pid=1.7

Всички знаем за триковете за красота, които ще направят вида ни отпочинал – кубчета лед под очите, кофеин в козметиката, блясък във вътрешния ъгъл на очите, спирала върху горните и долните мигли, руж, бронзант... и изглеждате абсолютно събудени. Но има

и още ефективни начини, които ще ви събудят наистина и ще ви направят по-сияйни.

1. Движение е първото нещо сутрин

Ако ви се струва наистина ужасно да станете час или два по-рано сутрин, за да отидете във фитнес залата, променете настройката си, защото това е работещ начин да сте в добра кондиция. Мислете по този начин: сутрин упражненията събуждат вашите органи, мускули, коса, кожа и ги държат дълго време будни. Това е съобщението до мозъка, което изпращат сутрешните упражнения. Той изпомпва повече кръв, а кожата ви е по-розова и блестяща. Дори 15 минути упражнения вършат работа.

2. Контрастни душове

Изумително е колко освежаващо действа за кожата на лицето ви сутрешното обливане със студена вода. Това важи и за цялото тяло. Ако сте достатъчно смели, може да завършвате всяка сутрин душа си с 10-секунден хладен финал. Ако не се осмелявате на това, сложете две лъжици в хладилника за цяла нощ, а на сутринта ги поставете върху очите си за премахване на отоците.

3. Повече вода

След като растенията увяхват, оставени дълго време без вода, какво остава за нас. Дръжте бутилка вода на бюрото си, за да я виждате. Водата хидратира органите ни и мозъка ни и това ни кара да се чувстваме по-будни, а и да изглеждаме така.

4. Пестеливо с телефона

Според изследване на Американския институт Rensselaer Polytechnic Institute, тези от нас, които са изкарали с около два часа повече, говорейки по телефони с LED дисплеи, имат спад на нивото на мелатонин в организма. Мелатонинът е химикал, който е отговорен за усещането ни за сън. Понижените му нива в организма ще доведат до по-трудното ни заспиване.

5. Правило 20/20/20

Чувствайте се виновни пред себе си, ако се взирате в компютъра по цял ден, без никакви паузи. Правилото 20/20/20 гласи на всеки 20 минути да се взирате в нещо, отдалечено на 20 метра далечина в продължение на 20 секунди.

6. Цитрусова пауза

Яжте (или помиришете) грейпфрут, или портокал, или лимон. Ако сутрин ядете храни с бяла захар или тесто, те само ще отнемат от енергията ви, докато ги смели стомахът. Цитрусите са пълни с витамин C и ще ви дадат енергия, която ще премахне бледността по лицето ви.

7. Носете тъмни очила

Ако се събудите с чувство за тежест в главата, не забравяйте да излезете от вкъщи с чифт слънчеви очила, независимо че денят е облачен. Често точно в тези дни UV излъчването е по-силно. Тъмните стъкла ще скрият не само подпухналите зони и сенките под очите ви, но ще ги предпазят от сълзене, зачервяване, подуване и дразнене от светлина.

8. Направете си тест за алергия

Ако често се събуждате уморени и с подпухнали очи, ако имате и жълтеникав тен на лицето, един тест за алергия може да ви даде отговор за това. Алергия към цветния прашец може да накара очите ви да сълзят постоянно и да се чувствате уморени. Някои продукти за коса действат като магнит за полените – проверете дали не ползвате такъв и временно преустановете нанасянето му.

9. Направете си сами акупунктура

Според специалистите, пълната акупунктура действа като антидот на летаргията, но това е практика, която отнема както време, така и пари. Бързо решение е, да си направите сами на себе си такава. Опитайте на първо време прищипване на точката между палеца и показалеца, за да получите бърз тласък на енергия.

10. Бъдете пестеливи с капките за очи

Освен ако не са ви предписани от лекар, капките не се ползват ежедневно, тъй като това може да доведе до по-голямо дразнене на очите в дългосрочен план. Ползвайте ги само когато наистина чувствате, че очите ви са натоварени – няколко капки ще помогнат да премахнете зачервяванията и подпухналостта.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.