All for Joomla All for Webmasters
http://artofrealfood.com/wp-content/uploads/2012/02/P1380287-1024x709.jpg

Около Свети Валентин кухните ни грейват в розово-червено, независимо дали е от наздравиците с вино или от разтапящата и най-коравото сърце весела декорация. Ние с Диана се завъртаме около печката, за да видим как да адаптираме някои от любимите рецепти на нашите семейства, за да може лакомствата да са по-нежни

ъм талията, а същевременно да са запомнящо се вкусни! Още преди седмица започнахме да мислим  какво бихме искали да поднесем у дома, за да грейнат лицата на всички в дните около празника.

Мини-мъфините са бързи за приготвяне, не изискват специални умения и стават много лесно. За да ги приготвим, адаптирахме оригинална рецепта за брауни, като намалихме съдържанието на захар и сменихме бялото брашно с пълнозърнесто. Това не само ги прави по-засищащи, но и придава по-земен аромат, така че замяната си струва всеки грам. Добавихме ядки за тъмните мъфини и сушени плодове за белите – всеки обича изненади, скрити в нежната структура на тези миниатюрни кейкчета.

Оригиналното брауни е тъмно и се приготвя с черен полугорчив или горчив шоколад, а ние избрахме да адаптираме две рецепти -  за тъмно и бяло брауни. Може би вече се досещате, че бялото се приготвя с бял шоколад.

Съветът ни е да използвате качествен шоколад, подходящ за готвене: може да работите с шоколадов кувертюр или да ползвате тъмен шоколад (над 70%). Бял кувертюр се намира по-трудно, затова може да ползвате чист бял шоколад (ние харесваме LZ за тази цел, но дори и по-кремообразният Lindt би трябвало да свърши работа).

Потърсете чашки за печене на мъфини – може да са за еднократна употреба или силиконови – в магазините за сладкарски изделия има изобилие от форми и цветове.

Ето какво ви е нужно за 20 мини мъфина – изберете дали искате тъмни или бели, рецептата е същата, сменят се само шоколада и ядките:

100 гр шоколад (черен за тъмните или бял за белите)

80 гр краве масло

1/2 чаша кафява захар

2 цели яйца

5-7 капки ванилия или 2 см шушулка

1/2 чаша пълнозърнесто брашно

30 гр орехи за тъмните мъфини или 30 гр сушени череши за белите

На водна баня, разтопете шоколада и маслото. Успоредно, загрейте фурната до 180 градуса. В голяма купа разбъркайте яйцата и захарта с тел. След като шоколада и маслото се стопят и станат хомогенни, добавете ги към яйцата и захарта, капнете или издълбайте ванилията и разбъркайте добре. Добавете брашното и отново смесете докато получите гладка смес. Накрая добавете ядките, ако приготвяте тъмни мъфини или черешите, накълцани на ситно, ако приготвяте бели.

Извадете формичките за мъфините и ги подредете в тавичка. Ако нямате специална тавичка с дупчици, слагайте по 2 формички една в друга, за да са плътни стените и да може мъфините да запазят кръглата си форма.

Напълнете всяка формичка, като оставите 3-4 мм до върха на хартиената ”чашка”. Печете 15-17 мин в зависимост от фурната – готови са когато ги прободете с клечка и тя остане суха.

Може да ги хапнете топли или студени, както и да ги декорирате и да направите къпкейкчета. Ние преценихме, че са достатъчно сладки и вкусни и нямат нужда от нищо, което да им тежи с допълнителна сладост.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.