All for Joomla All for Webmasters

Повече за мюслито

Мюслито е сред най-известните зърнени храни за закуска. То се състои от сурови овесени ядки, сушени плодове. Мюслито е създадено през 1900г. от шведския лекар Максимилиан Бирчер-Бенер. Той използвал мюслито при лечението на своите пациенти. Мюслито е една от най-здравословните бързи закуски, тъй като

съдържа само зърнени култури и всички онези вещества, от които една наистина добра диета се нуждае. Плодове, фибри, протеини и калции. Всички те ви доставят нужната енергия и се равняват на това да изядете два-три плода. Мюсли можете да си хапвате между големите хранения без никакви притеснения. Мюслито се приготвя страшно лесно и бързо, а един пакет може да ви стигне поне за месец. Има много и различни видове. На пазара можете да откриете такива, които съдържат мед или пък шоколад. Можете да смесите с прясно или кисело мляко, също така да добавите плодове. Можете да си го хапвате с кафе или горещ шоколад. Всичко това зависи от личните ви предпочитания.



Мюслито става по-популярно едва през 1960г., когато се лансира идеята, че това всъщност е един много добър източник на здравословни хранителни вещества. То се включва във вегетарианските диети, вкусно е, приготвя се бързо и може да бъде комбинирано с различни напитки, което го прави много привлекателна закуска за масата. С няколко бързи движения и без почти никакви усилия вие ще се сдобиете с вкусна закуска богата на протеини и фибри. Също така, ако не искате да си купувате готово мюсли, можете да си приготвите у дома, като използвате само продуктите, които вие обичате. Прясното мюсли дори е още по-хубаво и препоръчително. Пригответе си ябълки, банани, грозде, манго, сушени плодове и млечни продукти – кисело мляко, кондензирано мляко, извара, ядки, лимонов сок, семена и подправки. Наблегнете на канелата. Комбинирайте по различен начин тези и подобни съставки и така ще си осигурите разнообразна закуска всеки ден. Вложете своя собствен стил в приготовленията. Това определено е забавно, нали?
 
Мюслито носи много ползи за здравето, които не бива да се пренебрегват. Например, мюслито в една диета намалява рисковете от заболяването от рак и други болести свързани с възрастта. Ако си хапвате по една порция мюсли на ден, това се равнява на две порции плодове. Мюслито се състои изцяло от зърно, което е много добре – бързи и лесни протеини за вас, а също и високо съдържание на фибри. Фактът, че мюслито се сервира с мляко, означава, че количеството протеини и калции само се увеличава.
 
А ето и оригиналната рецепта за мюсли. Както сами ще се убедите, тя е много по-различна по състав от това, което се предлага в момента на пазара. В оригиналната рецепта ще забележите употребата на много повече плодове, отколкото семена. И така оригинала се състои приблизително от:
 
1 с. л. овесени ядки, накиснати в 2-3 с. л. вода

1 с. л. лимонов сок

1 с. л. сметана

200 гр. ябълки (около една голяма, за предпочитане кисел сорт), ситно настъргани, смесват се с по-горе изброените неща директно преди сервиране

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.