All for Joomla All for Webmasters

Практикувайки хомеопатия в Европа през 19-ти век, Констатин Херинг създава теория, която с огромен успех разкрива способността на самолечение в търсенето на лично изцеление чрез използването на естествените функции на ума и тялото. Законът за изцелението на Херинг гласи следното: “Всяко лечение идва от гръбначния стълб и преминава към органите, от лечението на съзнанието към излекуването на тялото - по обратния път, по който първоначално са се породили болестните състояния.”

Когато човек достигне фазата на дълбокия R.E.M. /Ар.И.Ем./ сън, черният дроб и мускулите започват да натрупват и съхраняват гликоген, от който организмът черпи енергия чрез преобразуването му в глюкоза, а жлезите с вътрешна секреция започват да трупат и съхраняват хормони, от които човек черпи емоционална сила. Този процес може да се осъществи само, когато съзнанието ни е спокойно и тялото ни е напълно отпуснато.

Ефективността на съня и процесите на лечение на организма зависят от правилното функциониране на биологичния ни часовник (денонощния ни часовник). Ако развием способността да управляваме навиците си и начина си на сън според нашия биологичен часовник, можем да преобърнем в обратна посока всички процеси, водещи до дисхармония в нашето съзнание и тяло. По този начин много спортисти постигат забележителни резултати и постоянна добра форма в състезания. Постигането на пълно отпускане и разтоварване в отделни клетки на тялото, нуждаещи се от лечение, помага не само на тяхното оздравяване, но поддържа и тяхната положителна реакция на здравословните упражнения и диети.

Въздействието на здрачаването при залеза всяка вечер и на блясъка на слънчевата светлина върху клепачите при изгрев предизвиква отделянето на хормоните, които поддържат телесните ни функции и естественото им действие. Идеите и концепциите за повишаване на ефективността на съня се основават именно на тези функции на биологичния часовник и на премахването на напрежението, което пречи на ефективното действие на хипоталамуса, което от своя страна влияе върху всяко взаимодействие между тялото и мозъка.

Трите основни области, върху които трябва да се работи за повишаване на енергията и ефективността на съня:

  1. Отпуснете главните мускули и телесните нерви, за да подобрите способността си да заспивате.
  2. Отпуснете вътрешните мускули и автономните нерви, за да достигнете дълбок сън.
  3. Повишете ефективността на биологичния си часовник, за да постигнете максимална енергия.

Тези начини за преодоляване на трите най-разпространени проблеми, които изпитваме със съня, са практически насочени и директни процедури, които винаги ще водят до добри резултати. Положителните резултати от диетите и намаляването на нивото на стрес също са фактори, които влияят на подобряването на съня, но са вторични.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.