All for Joomla All for Webmasters

http://ts2.mm.bing.net/th?id=H.4627510663578249&w=234&h=155&c=7&rs=1&pid=1.7Кофеинът се използва като съставка в най-различни козметични средства, предназначени да поддържат красотата на кожата. Ето какво ще ви разкажем ние днес за него.От кафената утайка винаги се получават удивителни скрабове

за тяло и ексфолиращи маски. Като ингредиент в козметологията, кофеинът се използва отдавна. Съвременните изследвания, проведени от компании производители на козметични средства, позволяват да се открият и нови свойства на кафето.

Първи в тази област са бразилските учени, защото именно там, по статистиките на производителите се изпива най-голямо количество кафе.

Изследвайки влиянието на тази напитка върху организма, изследователите са стигнали до интересни изводи
Латиноамериканките по-малко страдат от целулитни образувания и могат да се похвалят със стройни фигури, пластика и темперамент. Едва ли кафето е основен фактор, но както се оказва в страните от Южна Америка това е напитка номер едно.
 
Знаейки свойствата на кафето, учените предложили то да се използва в козметичните продукти. И широкото си разпространение като разкрасяващ продукт кафето получава именно в антицелулитните продукти заради действието на кофеина.

Кофеинът
Алкалоидът кофеин първоначално е открит от Оудри през 1827 г. в кафето, поради което и названието му произлиза от него. Въпреки това, той не присъства само в кафето, в най-големи количества се съдържа в гуараната. 

Кофеинът, кафето и техните свойства
Усилват и регулират процесите на възбуждане в копрата на главния мозък и в съответните дози повишават двигателната активност
Възбуждат дихателните и кръвоносните центрове
Усилват сърдечната дейност, съкращават миокарда и стават по интензивни и чести
Ускоряват метаболитните процеси в тъканите и конкретно в липолизата
Кофеинът, който се отделя от зърната, действа като мощен стимулатор на обмяната на веществата и подпомага липолизата не само при вътрешен прием, но и при външно приложение.

Механизъм на действие
Механизмът на действие на кофеина играе важна роля за влияние на ензима фосфодиестераза, което води до натрупване на цикличен аденозин монофосфат
, който се увеличава под влияние на процесите на гликогенолизата и липолизата, като ускорява обменните процеси в тъканите.

Именно това действие на кофеина се използва успешно в корегиращите козметични средства, които въздействат структуриращо на мастните тъкани.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.