All for Joomla All for Webmasters

Босилекът освен вкусна подправка е и много полезна билка, която значително забавя процеса на стареене.

Свещеният босилек, наричан още Тулси, е една от най-ценените билки в Индия. Тулси в превод означава "несравним". Индийците вярват, че тулси всъщност е богиня, явяваща се под формата на растение, която има огромна духовна и лечебна сила.

Различните варианти на свещения босилек, могат да имат аромати на мента, чесън, лимон или сладък корен. Листата са онези, които най-често се използват с лечебни цели, въпреки че всички части от растението имат специфично предназначение в билколечението.

Босилекът е богат на биологично активни вещества, като цинк, калций, желязо и витамините А и С. Тонизира нервната система и подпомага дейността й. Допринася за достигането на кислород до клетките в организма. Подкрепя функциите на имунната система. Мощен антиоксидант. Притежава адаптогенно действие.

По време на изследване учени установили, че екстрактът от босилек повишава естествената защита, която ни спасява от свободните радикали. Многобройни проучвания показват, че именно тези радикали са тясно свързани с процесите на стареене.

Приемането на Свещен босилек допринася за поддържане на издръжливостта, за нормалната функция на нервната и имунната системи, сърцето, белите дробове и черния дроб, за защитата на клетките от оксидативен стрес.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.