All for Joomla All for Webmasters
http://ts4.explicit.bing.net/th?id=H.5029004203001939&w=167&h=155&c=7&rs=1&pid=1.7

Ароматна подправка, ефикасно природно лекарство и дори наркотик – що е то? Канелата и всичко това и още много повече. Какви заболявания се лекуват с канела и какво не знаете за нея? Известна повече като подправка, канелата е и незаменимо лекарство от

природата. Тя е добър антиоксидант и има силно противовъзпалително и антибактериално действие. Канелата подобрява кръвообръщението и храносмилането, подсилва имунната система, помага при умора, депресия, световъртеж, гадене, ускорява обмяната на веществата, регулира нивата на холестерола в кръвта, понижава кръвната захар, поради което канелата се използва за лечение на диабет. Тя е ефикасно лекарство и при хипертония, бронхит и простудни заболявания, обилна менструация, проблеми със ставите, гъбички, смята се, че предпазва от Алцхаймер.

Канелата често фигурира в състава на козметика против стареене, масажни масла, мехлеми за ставни заболявания и ухапвания от насекоми. Смята се, че подправката помага при лош дъх, а ароматът й стимулира дейността на мозъка.

Внимание: Предозирането на канелата има обратен нездравословен ефект, подобен на този след употребата на наркотици – може да доведе до прекалено възбудено състояние, учестено дишане и сърцебиене, замаяност и т.н.

Канелата има силен здравословен ефект и с комбинация с други природни лекове, особено мед.

Любопитно: Канелата е позната още от древността. За нея се споменава в Библията като добавка към мирото, използвала се е и за балсамиране.

Рецепти с канела за лекуване на:

Бронхит

  • 1 пакетче канела, 1 пакетче смлян или счукан карамфил, 35 дребни зелени орехчета и 500 г. мед се слагат в шише и се заливат с литър силна домашна ракия. Оставя се на хладно място и след 2 месеца ракията се прецежда и се пият 4 с.л. дневно преди хранене.
  • 5 с.л. пчелен мед и 1 с.л. канела се разбъркват добре. Приема се на 4 пъти за един ден.
  • 1 пакетче канела, ч пакетче препечен и смлян или счукан карамфил, 3 смлени месести лимона, 250 г. мед и 250 г. краве масло се разбиват много добре. Приема се по 1 с.л. 4 пъти дневно след хранене.

Хипертония

  • 1 с.л. канела се разбива в ½ ч.ч. Вода. Пие се 1 път дневно в продължение на 20 дена. (Мерете редовно кръвното налягане през времето на лечение с канела).
  • Много добре се разбъркват 1 ч.ч. пудра захар, 1 ч.ч. смлени орехови ядки и 3 пакетчета канела. Приема се три пъти дневно по 1 с.л. от сместа 15 мин. преди хранене.
  • В 1 кофичка кисело мляко се разтваря 2 ч.л. канела и се изяжда наведнъж.

Обилна менструация

  • 1 с.л. канела се вари на слаб огън 20 мин. в 500 мл. вода. Пие се сутрин и вечер по 1 ракиена чашка 20 мин. преди хранене.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.