All for Joomla All for Webmasters

Има ли напълно естествен продукт, който действа едновременно като дезинфектант, антибиотик, антимикотик, противовъзпалително и имуностимулиращо средство? Да, нарича се прополис и макар в наши дни да преживява своеобразен „ренесанс", свойствата му са известни от най-дълбока древност. Още Хипократ е използвал загадъчното по това време вещество, за да лекува язви и възпаления, а в

 Древен Египет с негова помощ са облекчавали най-различни болежки и са балсамирали тела. През Втората световна война пък е бил ценно средство от тогавашния лечебен арсенал за обработване на рани

Съвременната медицина е доказала уникално съдържание в него на витамини, минерали, аминокиселини и биофлавониди (антиоксиданти). Основата му са смолисти вещества, восък, цветен прашец и етерични масла. Самите пчели го използват за „ремонт" и „дезинфекция" на кошера - с него доизграждат входовете и попълват пукнатини в стените, и не на последно място - обмазват го отвътре, за да го стерилизират и предпазят от различни вируси и зарази.     

ПРОПОЛИСЪТ ДНЕС

Научните изследвания потвърждават, че прополисът:

- притежава мощни антибактериални свойства,

- има антисептично и противовъзпалително действие

- има отличен възстановителен ефект върху тъканите,

- облекчава раздразненията,

- увеличава метаболизма на клетките и стимулира вътреклетъчния синтез на нуклеиновите киселини, както и синтеза на протеини, като в резултат на това ускорява регенеративните процеси в тъканите.


ПРОПОЛИС STAMFIТой е единственият, предлаган на пазара стандартизиран екстракт от прополис с възможност за проследяване на произхода и оптимално съдържание на най-важните вещества и същевременно с гарантирана и постоянна биологична активност. Уникалната формула на ПРОПОЛИС STAMFI има няколко основни действия:

- благоприятно повлиява гърлото

- естествено овлажнява лигавицата на устата

- допринася за нормалната функция на имунната система.

ПРОПОЛИС И БИЛКИ

Силата на билките също е проверена с времето. В цял свят те са „гръбнакът" на народната медицина от векове. И до днес е недостижим със своята изчерпателност древният китайски наръчник „Книга за растенията", където са описани над 900 вида лечебни растения и повече от 10 000 техни приложения. Изключителни познания и традиции в областта има и нашият народ още от времето на траките. Съвременните постижения на медицината и специално - фармакологията, са превърнали лечебните растения в незаменим компонент от модерните лекарствени средства.

Технолозите създатели на ПРОПОЛИС STAMFI са комбинирали мощното действие на билките и прополиса в един продукт с няколко разновидности, като в зависимост от предпочитанията и оплакванията си, можете да избирате между следните варианти: с витамин С, без съдържание на захар, с шипка и малинов сок, комбинация от алое, джинджифил и масло от лимонова трева.

Лимонова трева
Използва се за облекчаване на проблеми с храносмилането, при простудни заболявания и състояния на изтощение.
Шипка
Един от най-ценните природни източници на витамин C. Съдържа също така витамини E, B1, B2, K, PP и провитамин A. Препоръчва се за облекчаване на възпаления на устната кухина и лигавицата на гърлото, както и при лечение на заболявания, придружени с висока телесна температура. Активно стимулира имунната система.
Алое
Известно със своите овлажняващи свойства и положителното си влияние върху имунната система на организма. Екстрактът му има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Увеличава абсорбцията на витамини C и Е.
Джинджифил
Притежава противовъзпалителни, антимикотични и антибактериални свойства. Стимулира слюноотделянето, като по този начин ефикасно предпазва устната кухина и гърлото от изсушаване. Спира развитието на много бактерии, вируси и гъбички. Подпомага чревните функции, потиска гаденето, облекчава стомашните болки и редуцира повръщането.
Малина
Затопля по естествен път организма. Полезна при лечението на бактериални и вирусни инфекции, придружени от повишена телесна температура. Подпомага имунната система на организма

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.