All for Joomla All for Webmasters
http://ts2.explicit.bing.net/th?id=H.4948881603168285&w=236&h=145&c=7&rs=1&pid=1.7Ябълковият оцет е продукт, получен от ябълково вино в резултат на ферментация. Макар че отдавна се счита, че е много популярен народен лек, едва през миналия век той се наложи като популярно средство за регулиране на теглото и незаменим помощник за премахване на акне и омазнявания на кожата на лицето.

Акне се появява, когато мастните жлези започнат да произвеждат повече себум, който в крайна сметка блокира и запушва порите. В тези условия и при наличие на бактерии се образуват грозни пъпки с гноен връх.

Съвременната козметология предлага стотици средства против акне - маски, лосиони и мазила, които са специално предназначени за борба с него. Освен външните белези на болестта е препоръчително едновременно да се третират и вътрешните причини, най-често това са дисбаланс на хормоните в тялото или храносмилателни проблеми.

За тези, които не обичат химията и залагат на природните методи за лечение на акне идва на помощ ябълковият оцет. Той съдържа природни елементи, които са много полезни за борба с бактериите, като магнезий, хлор, натрий, калий, калций и много други. Ябълковият оцет съдържа и алфа-хидрокси киселина, която подпомага премахването на мазнините от кожата и я почиства в дълбочина. Регулярното му прилагане върху кожата, помага за регулиране на рН нивото й. Кожата става по-гладка и по-мека.

Как да използвате ябълков оцет

Вземете памучен тампон и го топнете в оцета. Изстискайте леко и минете с тампона по блажните участъци от кожата и местата с акне.

Освен локалното външно приложение, можете и да поемат ябълков оцет, като го разтваряте във вода (1 с.л. оцет, 1 ч.ч. вода). Ябълковият оцет помага за детоксикация и премахва натрупаните токсини в тялото си.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.