All for Joomla All for Webmasters

Бебешки игриПонякога си е почти невъзможно да разберете какво му се прави на бебето.То лази като тромаво буболече, бърбори на бебофламандски, гледа особено многозначително когато „направи белята“ или за

секунди сменя усмивката с голя-я-ям рев.

Беззъбото бонбонче има нужда не само от редовно хранене и родителско умиление, но и от сериозни умствени и опорно-двигателни упражнения. При това всеки ден.

Не става въпрос за нищо по-сложно и ангажиращо от една детска игра.

Но имайте предвид, че на бебоците от 7-мия месец до годинка-две им е почти невъзможно да задържат вниманието си върху едно действие повече от 20 минути. Затова трябва постоянно да проявявате въображение и да измисляте нови и нови игралки-залъгалки.

На ваше разположение в момента имаме три и сме сигурни, че ще ви влязат в употреба.

Бебешка криеница

Меду 8-9 месец при бебетата липсва разбирането за предметната установеност. Или с по-прости думи – за тях, когато един видим предмет бъде скрит или покрит, той спира да съществува.

Това преходно състояние на мозъчната им дейност може да се опише и така „Не го ли виждам, значи го няма“.

За да се развива сравнително бързо и успешно умението да се приема неизменността на предметите е добре да си поиграете на криеница.

Стоейки пред бебето закрийте с ръце лицето си и кажете : „Виждам те!“. Освен, че ще го разсмеете, ще го накарате да обърне внимание на факта, че дори в момента да не ви вижда, вие все още стоите пред него.

Огледалце, огледалце

Човешкото лице и изражение пленяват бебетата и това е причината те да намират за ужасно забавно и интересно да се гледат в огледалото.

Оглеждането действа успокояващо, така че, ако бебока се разсърди и разплаче, го заведете пред огледалото и започнете да правите смешни физиономии. Ни звук повече, ни стон.

Домашен помощник

Макар и символично, го включвайте в домашната работа – сгъване на дрехи, пускане на пералня, миене на чинии и т.н.

Нека се чувства като част от всичко, случващо се вкъщи. Така ще се сближи не само с вас, но и с предметите и функциите, които те извършват. Пък и е забавно да разгъваш и размяташ дрехите, които мама току що направи на красиви еднакви, добре сгънати купчинки.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.