All for Joomla All for Webmasters
http://ts2.explicit.bing.net/th?id=H.4583547391248941&w=218&h=155&c=7&rs=1&pid=1.7Често малките деца си лягат прекалено рано, много преди организмът им да бъде готов за сън. Те лежат будни в продължение на часове, което разбива биологичния часовник на малките, установиха учените от Колорадо.Добрият нощен сън зависи от това кога малките деца изпитват повишение на нивата на хормона мелатонин, който нараства вечерно време. Фактори като нивото на светлина навън и в стаята, както и физическата възбуда на малчуганите могат да определят кога мелатонинът е достигнал необходимото ниво за сън. Но това време не е еднакво за всички деца.

Лягането, което не е синхронизирано с часовника на детето причинява безсънни нощи както за децата, така и родителите им. Експертите предупреждават, че безсънните нощи на малките деца могат да доведат до повишаване на риска на емоционалните и поведенчески проблеми на по-късен етап от живота.

Проучването разкрива, че нивата на мелатонин започват да нарастват около 19:40 часа. Ако детето е сложено да спи по това време, то ще заспи максимум за 30 минути, докато малчуганите, чиито мелатонин се повишава по-късно, ще останат будни до късно вечерта. 

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.