All for Joomla All for Webmasters

Как да изберете подходящи играчки за детето?Играчките са не само средство за забавление на детето, но и начин за опознаване на света. Децата развиват интелектуални, физически умения и творчески наклонности благодарение на игрите, така че внимателно изберете подходящите играчки за

своето дете.

Те трябва да са не само красиви, шарени и интересни за детето, а и да спомагат за неговото развитие. Но преди всичко, те трябва да за безопасни за детето. Ако бъдат изработени от неподходящ материал (полиетилен, полистирол, поливинилхлорид, такива, които съдържат фенол, формалдехид, тежки метали, например), играчките могат да предизвикат тежка алергия и други здравословни проблеми у детето. Децата имат навика да слагат всичко в устата си, което е техният начин да опознаят обкръжаващия ги свят, така че внимавайте с какви играчки им давате да си играят (и не само играчки, може да става дума за химикал, ключ, монета и т.н.) и дали са опасни, ако детето ги „яде“. Избягвайте също чупливите, с лесно падащи боя или влакна (от плюш например) играчки. Съобразете и от какви магазини купувате играчки, високата цена не винаги означава добро качество, така че внимателно четете в упътването от какви материали е направена играчката, къде е произведена и за колко годишни деца е предназначена.

Съобразяването с възрастта на детето също е важен момент при купуването на подходящи играчки. Децата до 1 годинка имат нужда от шарени, светещи, пеещи и дрънкащи играчки, които привличат вниманието и помагат на бебето да опознае различните цветове, звуци, материи.

Трябва да са удобни за хващане, безопасни при лапане и дъвкане. Това може да са пластмасови дрънкалки, гумени играчки за дъвчене, особено подходящи при никненето на първите зъбки, шарени играчки и кукли от плат, по възможност да не е плюш или поне да не е с дълъг косъм, играчки с различна големина, пеещи играчки, такива, които се въртят и светят. 

Подходящите играчки за деца между 1 и 3 годинки са тези, които развиват интелектуално и физически децата. Дървените играчки (формички, които се вкарват една в друга, кубчета с картинки, които детето трябва да нареди като пъзел) са едни от най-предпочитаните. Що се отнася до игрите навън, вземете на детето си триколка, топка, кофичка и лопатка, камиончета , които ще стимулират движение у децата. Това е времето и да предоставите на детето си моливи, пастели и боички, с които да рисува и оцветява книжки, пластилин или пък да посветите детето в музикалната култура, като му вземете барабанче или някакъв друг музикален инструмент. Куклите пък помагат на децата да разберат света на възрастните по-добре, те развиват детското въображение, детето се учи да полага грижи и да дава любов чрез играта с кукли.

С порастването на детето, го запознайте с пъзелите и ребусите, моторните играчки (колички, лодки), колелото, федербала и се постарайте детските игри за в бъдеще да прераснат в любов към спорта – нещо непонятно за много деца в днешно време, които приемат като единствена и най-забавна играчка компютъра.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.