All for Joomla All for Webmasters
http://ts2.explicit.bing.net/th?id=H.4521467977665061&w=199&h=149&c=7&rs=1&pid=1.7За детоксикация сме свикнали да говорим, когато става дума за здравословен начин на живот, отслабване, пречистване на организма. Нуждаят ли се от това малчуганите и как се провежда детоксикация при тях, без това да навреди на подрастващия организъм? Детоксикация определяме като пречистване на организма от натрупани отровни вещества. Това могат да бъдат токсични продукти или некачествената и не навреме изядена храна. Храненето с рафинирана и изкуствена храна - бялото брашно, бялата захар, маргарин, месо и колбаси, консерванти, оцветители и изкуствени ароматизатори, чипсове, газирани напитки и т.н., всичко това в съчетание със заседналия начин на живот се отразяват неблагоприятно върху нашия организъм. Това в пълна степен важи и за децата. Проявата на признаците при неправилно хранене с вредни продукти при децата се изразява в затлъстване, чести настинки, дерматити, алергии и др. проблеми.

Разбира се подлагането на детето на драстична детокс диета не е разумно. Преминаването към прочистването на детският организъм трабва да става постепенно с приемането на свежи плодови и зеленчукови сокове, чай без захар и разбира се самите плодове и зеленчуци, които е най-добре да бъдат сезонни.

Преди да пристъпим към пречистване на детския организъм е добре да подготвим самото дете, като му разкажем какво целим и как ще го направим. Добре е детето само да поиска специалният режим за хранене. За да сте солидарни към него е добре, докато прилагате детокс програма за хлапето си и всички в къщи да се подложат на нея. Дори можете да го направите под формата на игра в която се печелят точки или се ленят стикери – тук ще ви помогне вашето въображение.

Резултатите могат да се видят след седмица в зависимост от степента на натрупване на вредните вещества и шлаки в организма. Не бъдете драстични в стремежа си за бързи резултати. За да сте сигурни какво правите, консултирайте се със специалист нутриолог.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.