All for Joomla All for Webmasters
Бъдете спокойни: в различни етапи на детството, храната става средство за изразяване на независимост. При прохождащите деца, но и в пред-тийнейджърска възраст недостатъчното хранене или преяждането могат да бъдат израз на опит за надмощие над родителя/ите. Старайте се да не реагирате емоционално. Редовната доза Киди® Фарматон® сироп с витамини, минерали и аминокиселини гарантира допълнителна сигурност за приема на основните хранителни вещества, от които детето има нужда.

“Зона без нездравословна храна”: Изчистете дома си от безполезни храни. Много храни, тип „бърза закуска”, насищат децата с много калории, но не съдържат ценни микроелементи. Махнете колата, лимонадата и други захарни и газирани напитки от списъка за пазаруване. Вместо това в хладилника поддържайте сокове и ги смесвайте с минерална вода, за да получите освежаваща напитка. Дайте добър пример, като отбягвате храни с много мазнини и малко витамини.

Пресни плодове: храна от природата, пресните плодове са богати на витамини и изключително подходящи за развиващия се организъм. Уверете се, че разполагате с достатъчно количество сезонни плодове в дома си през цялата година. Проверявайте свежестта на плодовете и зеленчуците: дългите периоди на съхранение и транспорт намаляват нивата на микроелементи в тях. Окуражавайте детето си да си обели банан, да разреже портокал или да изяде ябълка, когато си пожелае.

Внимавайте за скрити калории: много продукти, като например майонеза, кисело мляко и сладолед се рекламират като храни „с ниско съдържание на мазнини”, но съдържат почти същите количества калории, както и пълномаслените продукти. Това се дължи на високите нива на захар и други въглехидрати в тях. Проверете реалните калории в тези продукти и обяснете на детето си здравословните проблеми, свързани с наднорменото тегло.
Храната и здравето

Избирането на подходящата храна за израстващо дете не е лесна задача. Изискванията на растящият организъм се променят с всеки отделен етап на развитие. Дори при правилна комбинация от въглехидрати, протеини и мазнини, здравословната диета също изисква правилен баланс на микроелементите, за да се гарантира силна имунна система, растеж и психично развитие. Скорошни проучвания разкриват, че значителен брой деца в индустриални и развиващи се страни имат недостиг на основни микроелементи. За заетите родители здравословното хранене може би отнема повече време. Възможно е обаче да приготвите вкусна, здравословна храна за Вашето дете, без да е нужно да стоите с часове в кухнята. Ето няколко съвета за здравословенхранителен режим на детето.

  1. “Зона без нездравословна храна”: Изчистете дома си от безполезни храни. Много храни, тип „бърза закуска”,насищат децата с много калории, но не съдържат ценни микроелементи. Махнете колата, лимонадата и други захарни и газирани напитки от списъка за пазаруване. Вместо това в хладилника поддържайте сокове и ги смесвайте с минерална вода, за да получите освежаваща напитка. Дайте добър пример ,като отбягвате храни с много мазнина и малко витамини.
  2. . Пресни плодове: храна от майката природа, пресните плодове са богати на витамини и изключително подходящи за растящия организъм. Уверете се, че разполагате с достатъчно количество сезонни плодове в дома си през цялата година. Проверявайте свежестта на плодовете и зеленчуците: дългите периоди на съхранение и транспорт намаляват нивата на микроелементи. Окуражавайте детето си да си обели банан, да разреже портокал или да изяде ябълка, когато си пожелае.
  3. Внимавайте за скрити калории: много продукти, като например майонеза, кисело мляко и сладолед се рекламират като храни „с ниско съдържание на мазнини”, но съдържат почти същите количества калории, както и пълномаслените продукти. Това се дължи на високите нива на захар и други въглехидрати в тях. Проверете реалните калории в тези продукти и обяснете на детето си здравословните проблеми, свързани с наднорменото тегло.
  4. Бъдете спокойни: в различни етапи на детството, храната става средство за изразяване на независимост. При прохождащите деца, но и в пред-тийнейджърска възраст недостатъчното хранене или преяждането може да бъде израз на индивидуалната сила. Опитайте се да не реагирате емоционално. Редовна дозаКиди® Фарматон® гарантира допълнителна сигурност за приема на основните хранителни вещества, от които детето има нужда.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.