All for Joomla All for Webmasters

Сок от моркови

Продукти за една порция: 1 по-голям морков (или 2 по малки).
Измиваме морковите с четка или ги обелваме с белачка, настъргваме ги на ситно ренде или ги нарязваме на малки парченца и ги пасираме или ги приготвяме със сокоизстисквачка. Прецеждаме през двойна предварително преварена марля. Сокът се дава веднага след приготвянето му. Добре е да не е подсладен. Сокът е идеален  за бебета след втория месец.

Сок от ябълки

Продукти за 30 мл. сок: 2 средно големи ябълки.
Измиваме ябълките и ги обелваме, настъргваме ги на ситно ренде или ги нарязваме на малки парченца и ги пасираме или ги приготвяме със сокоизстисквачка. Прецеждаме през двойна предварително преварена марля. Сокът се дава веднага след приготвянето му. Добре е да не е подсладен. Сокът е идеален  за бебета след втория месец.

Чай от лайка

1 чаена лъжица лайка, 2 чаени лъжички захар, 1 чаена чаша вода.
Слагаме лайката в кипяща вода и варим 3-4 мин. Прецеждаме и подслаждаме чая.  (По същия начин можем да приготвим чай от мента, риган, мащерка).

Оризово - плодова напитка

80 гр. варен ориз (за предпочитане е да е кафяв), 300 мл. изстудено прясно мляко, 300 гр. меки плодове кайсии, праскови от компот, 1 супена лъжица лимонов сок, захар на вкус. Пасираме с миксера всички съставки. Може да се поднася и на деца като следобедна закуска.

Чай от коприва /дава се с лечебна цел/

1 чаена лъжичка сушена коприва (може и прясна), 1 чаена чаша вода.
Копривата се слага в чаша вряла вода и се оставя да изстине. Чаят може да се дава на бебетата, след втория месец. След 5-6 месечна възраст след като се захранят бебетата копривата може да се дава във вид на пюре. Тя е богата е на белтъчини, витамини и микроелементи. Полезна е като укрепващо средство след прекарано заболяване и при желязо дефицитна анемия.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.