All for Joomla All for Webmasters
Млечно - плодов кисел

Продукти: 100 гр. плодове по избор, ½ чаша прясно мляко, ¾ чаена чаша вода, 2 чаени лъжици захар, 1 супена лъжица нишесте.
Начин на приготвяне: Измитите старателно плодове попарваме с гореща вода и настъргваме на ситно ренде. Размиваме във вода нишестето и го изсипваме във врящото и подсладено мляко. Варим докато се сгъсти. Когато млечната смес изстине, прибавяме плодовата каша. Крем с тиква

Продукти: 100 мл прясно мляко, 200 г тиква, 1/2 яйце, 50 г орехи или бадеми, 30 г захар, канела или ванилия.
Начин на приготвяне: Млякото се сварява със захарта. Прибавя се сварената на кубчета тиква. Сместа се вари, като се бърка, докато се получи гладка каша, след което се охлажда. Прибавят се разбитият жълтък, счуканите ядки и накрая белтъкът, разбит на сняг. 

Маслен крем

Продукти: 500 мл. прясно мляко, 2 супени лъжици брашно, 1 ванилия, 3 супени лъжици захар, 125 гр. масло, 3 супени лъжици пудра захар.
Начин на приготвяне: размиваме брашното и захарта в малко студено мляко (може и във вода) и на тънка струйка го изсипваме във врящото мляко. Бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти, после слагаме ванилията и оставяме сместа да се охлади. Разбиваме на пяна маслото с пудрата захар и към него малко по малко с непрекъснато бъркане прибавяме млечния крем. Може да се използва и за торти.

Мляко с ориз

Продукти: 1 л. прясно мляко, 2 кафени чаши ориз, 1 чаена чаша вода, 1 чаена чаша захар.
Начин на приготвяне: Почистваме ориза, измиваме го и го поставяме да ври с водата, докато поомекне. Прибавяме млякото и варим до пълно омекване на ориза. Малко преди да отстраним съда от огъня прибавяме захарта.

Мляко с грис

Продукти: 1 л. прясно мляко, 2 чаени чаши вода, 1 чаена чаша захар, 2 кафени чаши грис.
Начин на приготвяне: Поставяме на огъня млякото, размесено с водата и захарта. Когато заври сипваме гриса на тънка струйка като бъркаме непрекъснато. Варим 7-8 минути.

Тиква с мляко

Продукти: 1 кг. тиква, 2. ½ чаени чаши прясно мляко, ½ чаена чаша захар.
Начин на приготвяне: Обелваме тиквата и я нарязваме на кубчета, които поставяме в намаслена тавичка. Заливаме с млякото, в което сме сложили захарта, и печем на силно сгорещена фурна.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.