All for Joomla All for Webmasters
http://ts3.mm.bing.net/th?id=H.4544828293974498&w=187&h=144&c=7&rs=1&pid=1.7

 

Плодовете оказват многостранен и благотворен ефект върху кожата, полезни са независимо от състоянието на кожата, но те са особено показни при суха, вяла, отпусната кожа. Маските приготвени от плодове са високо витаминозни и действат освежаващо и успокояващо

на всеки тип кожа.



Ягоди
- Те са идеално средство за почистване на кожата, против акне и мазна кожа, имат избелващо свойство. Маска: Смесете сока от около 100 гр. ягоди (ако не сте алергични към тях) и 2 с.л. нишесте. След 20 мин. измийте с хладка вода лицето.

Ябълка – Древногръцкият лекар Хипократ обявява ябълката за елексир на младостта. Маска: Пасирайте 1 ябълка, добавете малко прясно мляко получената смес нанесете върху лицето престойте така 20 мин. след това измийте с хладка вода лицето.


Банан
- Той е богат на витамин А ,C, E, витамини от  групата В, глюкоза.  Маска: Смачкайте много добре 1 узрял банан, прибавете малко лимонов сок и 1 ч.л. нишесте. Нанесете кашата върху шията и лицето и след 15 минути измийте с хладка вода.

Кайсия – Тя съдържа витамин В1, В2, В15, С, каротин, и др. Има широко разпространение в козметичната индустрия. Маска: Обелете кайсиите от кожичката, нарежете ги и ги смесете с кисело мляка в равни количектва. Нанесете върху лицето.

Праскови - Те съдържат витамините В1, В2, В9, РР, С, Е, З и каротин - колкото по-жълти са плодовете толкова повече е той в тях. Маска: Пасирайте 1 праскова и смесете с 1 жълтъки 1 ампула витамин А. Прибавете 1 с.л. брашно. Разбъркайте всичко добре и нанесете върху лицето и шията. След 20 мин. измийте с хладка вода.

Лимон - Той съдържа лимонена киселина (която действа противомикробно), плодова захар, гликоза, пектин, минерални вещества - калий, калций, мед, желязо, фосфор и много витамини, най-важните от които са С и Р. Лимоновата вода, която се препоръчва при някои козметични интервенции, се прави от една супена лъжица вода и 5 капки лимонов сок, прецеден през марля. Съхранява се в стъклено шишенце. Маска: Маската е подходяща за мазна с разширени пори кожа. Тя има избелващ ефект. Лицето се намазва с мазен крем, след което се нареждат лимонови резанчета. Покриват се с марля и остават на лицето не повече от 10 мин., за да се избегне зачервяването на кожата на лицето. Почистваме кожата на лицето с памучен тампон напоен с хладко прясно мляко, след което изплакваме с хладка вода.

Портокал – Портокалите се отнасят към плодовете с високо съдържание на витамини, особено С, В1 и Р. Маска: Смачкайте 1 портокал и нанесете кашичката върху лицето. След 1 час измийте лицето с хладка преварена вода.

Пъпеш – Той е източник на витамин С, витамини от групите В и Е и др. Пъпешът действат освежаващо на кожата и намира приложение в множество козметични продукти и маски. Маска: Едно парче пъпеш се смачква, прибавят се 5-6 капки камфорово масло, 1 ампула витамин Е и нишесте до образуването на кашичка. Нанася се на лицето и шията за 15-20 мин. Измива се с хладко прясно мляко след което се изплаква с хладка вода.
 
Авокадо - То се използва и като средство за разкрасяване. Плодът традиционно се използва от жените като козметично масло, което леко прониква в кожата и я освежава. Маска: Пасирайте 1 авокадо със получената смес намажете лицето и шията. След 15-20 мин. изплакнете с хладка вода.

Папая – В нея се съдържат голямо количество захари, провитамин А и др. В медицината се прилага при алергии, рани от изгаряне, и др. Маска: 1 папая се смачква, към нея се прибавя 1 ч.л. мед, 1 капка розово масло и нишесте до образуването на кашичка. Нанася се на лицето и шията за 15-20 мин. Измива се с хладко прясно мляко след което се изплаква с хладка вода.

Манго –Плодът е богат на витамин В, D и А, фруктоза, аскорбинова киселина и минерали. От костилките се добива масло, богато на ценни мастни киселини. Маската от манго е подходяща за всеки тип кожа - мигновено изглажда мимическите бръчки и предотвратява появата на нови, стимулира производството на колагенови влакна, хидратира кожата и я тонизира. Мангото е предпочитана съставка в подмладяващите кремове, възстановяващите маски, душ-геловете, средствата за тънка коса. Маска: Нарежете мангото на тънки парченца и ги наложете едно до друго на лицето. След 20 мин. изплакнете с хладка вода. Маска при слънчево изгаряне: Смесете 2 с.л. от меката част на плода и по 1 ч.л. мед и зехтин. След 15 минути кожата престава да се бели и става като бебешка.

Киви – Полодът е изкючително богат на витамин  С. В козметиката зеленото чудо е ценено заради почистващите си свойства. Маска(пилинг): Нанесете на лицето дебел слой кашица от киви. Ако започне много да щипе, отстранете след 5 минути.

Грозде - То е богато на витамини - С, В, РР, провитамин А, затова укрепва ноктите, подобрява свежеста и тонука на кожата. Маска:  Изцедете сок от грозде, с получената течност намазвайте лицето 4-5 пъти докато засъхне. След което изплакнете лицето с хладка вода

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.