All for Joomla All for Webmasters
http://ts2.mm.bing.net/th?id=H.4665602748450973&w=199&h=132&c=7&rs=1&pid=1.7

Едва ли има човек, който никога през живота си не е опитвал кафе. Черната напитка има толкова много последователи по целия свят, че само в САЩ една от най-известните вериги кафенета има 10 924 заведения. В действителност ежедневната консумация на кафе

 може да донесе много позитиви на хората. Напитката се отразява добре както на тялото, така и на мозъка. Ето и кои са причините, заради които е добре да пиете кафе всеки ден:

1. Само подушването на кафето може да намали нивата на стреса. Изследователи от Националния университет в Сеул установили, че само мириса на кафе може да промени мозъчните протеини, обвързани с напрежението. Всъщност кафето не помага на стреса като цяло, а успокоява само този, който е свързан с напрежението.

2. Кафето е чудесно за черния дроб (особено, ако пиете алкохол). Изследване от 2006 година, продължило цели 22 години, показва, че любителите на ежедневната доза кафе са застрашени с 20% по-малко от развитие на цироза на черния дроб. Това е автоимунно заболяване, причинено от прекомерна консумация на алкохол, което може да доведе до чернодробна недостатъчност и рак.

3. Кафето може да ви накара да се чувствате по-щастливи. Според скорошно изследване хората, които пият най-малко четири чаши кафе на ден, са с 10% по-защитени от депресия, отколкото тези, които изобщо не пият този вид напитка. В случая неговото полезно действие не се дължи на кофеина. Данни показват, че консумацията на най-популярната газирана напитка с кофеин всъщност е свързана с депресия. Изследователи предполагат, че ползата от кафето се дължи на антиоксидантите, които то съдържа.

4. Кафето може да ви направи по-добри атлети. Според The New York Times много спортисти са известни с това, че преди тренировка пият по една чаша кафе. Връзката е била намерена най-вече при спортове за издръжливост като бягане и колоездене. Кофеинът увеличава броя на мастните киселини в кръвта, което позволява на спортистите да ги изгорят за гориво. По този начин се спестяват малките запаси от въглехидрати за по-късно в упражнението.

5. Кафето може да помогне за поддържането на по-здрав мозък по-дълго време. Изследователи от Университета на Южна Флорида и Университета на Маями установили, че хората над 65 години, които редовно консумирали кафе, развили болестта на Алцхаймер две до четири години по-късно. Авторите на проучването обясняват, че умерената консумация на кафе няма напълно да защити хората от болестта на Алцхаймер, но със сигурност може да забави нейното начало.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.