All for Joomla All for Webmasters

Ако решите да се отървете от целулитаОсновните причини за появата на целулит включват хормонални нарушения, нездравословен начин на хранене, физическа активност и стреса. Ако решите да се отървете от целулита, първата стъпка ще бъде премахването на всички възможни причини за заболяването или

поне на по-голямата си част, т.е. увеличаване на физическата активност, изключването на мастни храни от храната (повече сок, зеленчуци, плодове),  опит да се избегне стреса - научете да се отпуснете и да контролират своите емоции.

Методи, които биха могли да ви помогнат са:

Контраст душ. Той подобрява кръвообръщението, стимулира клетъчното обновяване и активира метаболизма.

Активен начина на живот. Ако водите застоял начин – ето ви целулит. Задължително е на всеки част да ставате и да се раздвижвате. Добро упражнение е стягане и отпускане на седалищните части. Това действие от една страна ще улесни притока на кръв в проблемните области и е ефикасно в борбата с целулита, а от друга страна – увеличава сексуалността при жените.

Друг начин е изкачването на стълби. Око искате да опитате този метод просто не използвайте асансьора, движете се надолу и нагоре, въпреки че е изморително, особено ако живеете над 6-ия етаж. Ето ви безплатен фитнес уред. Изкачването определено оказва влияние върху проблемните участъци на бедрата, намалява свръх теглото и намалява обема на стомаха.

Разтривка с морска сол. Този метод е доказал своята ефективност във времето. Все пак не трябва да забравяме, че резултата не идва веднага. Народната медицина препоръчва разтривка с морска сол на цялото тяло

Анти-антицелулитния масаж също е ефективен и полезен. Но съществуват недостатъци: процедурата е болезнена и може да остане след наранявания. Но красотата изисква жертви, нали? Опитайте с масаж в дома, не е трудно.

Глина срещу целулита. Взема се глина, меси се на тесто и се полага върху кожата. Десетминутна глинена маска ще повиши кръвообръщението. След това се изплаква с топла вода.

Ястията от картофи, ще ви помогнат да направите кожата по-еластична. Въпреки това, картофен чипс и пържени картофи, няма да бъдат в състояние да ви помогнат да се отървете от целулита.

Водата играе голяма роля в лечението на целулита. Пийте колкото се може повече вода, тя спомага за пречистването на организма.

Който и метод да изберете, стига да сте постоянна, резултатът няма да закъснее. Променете начина си на живот, спортувайте и наблегнете на плодовете и зеленчуците.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.