All for Joomla All for Webmasters

Обелки от стар лук (от около 20 глави)се сваряват в 1 литър вода,към сварените яйца се прикрепят листа (зелени)от здравец (или пък зелен лист от хризантеми)и се пристягат с тензух.
Престояват по този начин около 20 минути във водата с обелките от стар лук, която вече е с тъмно кафяв цвят.
След престоя яйцето се намазва с олио, за да му се придаде блясък, това условие е препоръчително за всяка една процедура за боядисване.
Втори вид украса: разтворили сте всички бои за яйца и с памук топвате във всяка една и след това нанасяте произволно върху яйцето и пак следва процедурата с олио.


 

  • С обелки от стар лук – 2 вид

    Розалина Георгиева от Криводол
    Един оригинален и лесен начин за едновременно варене и боядисване на яйцата.
    Вземат се обелки от стар лук. Всяко яйце се увива в тях и се пристяга в стар чорапогащник. Пуска се да се вари направо в боята. Яйцето се освобождава от обвивката след като изстине. Най-сполучливо се получава в зелена боя.
    Нюансите са невероятни. Естествено накрая се излъсква с вълнено парче плат, леко омаслено.
    Опитайте, няма да съжалявате!

    С мрежичка и фигурки от хартия

    Николета Станева от Русе
    Има най-различни начини за украсяването на яйца особено в днешно време с всичките тея изумителни бойчки продаващи се по магазините.Но много хора си предпочитат бабините трикове и рецепти.Най-интересна и най-даваща хубави резултати според мен е тази:
    Необходими са малка или танка мрежичка може и да е от чорапогащник бои за яйца и самите яйца.
    След като яйцата се сварят се оставят да изстинат за около 2 минутки в отделен съд с избраната от вас боя се потапя мрежичката, а вътре в нея яйцето изрязва се някаква форма или фигурка от хартия притиска се до леко топлото яйце и така се пъхва в мрежата след което се потапя в боята.След като яйцето се извади се отлепя парчето хартия с избраната от вас форма и интересното е, че от потапянето на яйцето в боята то се оцветява цялото с изключение на мястото със залепената хартия.

  • Заедно в Кухнята

    Детски Кът

    Здраве

     

    © © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.