All for Joomla All for Webmasters

Да се погрижим за кожата около очите

Кожата около очите е много тънка - около 0,5 мм за разлика от останалата част на лицето, където е до 4 пъти по-дебела. Около очите почти липсва подкожна мастна тъкан, поради което там кожата е суха, чувствителна и податлива на образуването на бръчки.Появата на торбични под очите може да се дължи както на наследствени фактори, така и на стрес и на нездравословен начин на живот. Между кожата на клепачите и подкожната тъкан има нежна мембрана, която при някои хора е по-плътна, а при други - тънка и прозрачна. С напредването на възрастта тя изтънява още повече и мастната подкожна тъкан се повдига под самата кожа.

Какво може да направите при торбички под очите?
За да се избавите от торбичките под очите, напълнете малки памучни пликчета със сухи венчелистчета от рози. Когато решите да си направите компрес, пуснете две от тях в гореща вода и когато се охладят до стайна температура, ги наложете върху очите.
Вместо венчелистчета от рози можете да използвате и цвят от лайка.

При бръчки "пачи крак"

С годините бръчките "пачи крак" се появяват при всички жени, а при дамите, които имат суха кожа - и по-рано. Това е свързано с анатомичните особености на строежа на кожата около очите и своеобразните мимики на лицето - да присвиваме очи, да мигаме, да седим, подпрели глава на дланите си. Смехът и гримасите също водят до образуването на бръчиците „пачи крак“.

Какво може да направите при бръчки "пачи крак"?

Можете да забавите появата им с лек масаж, но да ги предотвратите е невъзможно. Когато масажирате, трябва да бъдете изключително внимателни, защото както ви предупредихме по-горе, около очите кожата е изключително нежна и чувствителна и в никакъв случай не бива да се разтяга.

Затова е добре да спазвате следните правила:
За масажа използвайте специален крем за околоочния контур;
Движенията ви трябва да са плавни и да следват кожните линии. С възглавничките на пръстите нанесете крема, като едновременно с това лекичко потупвате, все едно, че свирите на клавишен инструмент;
С нежни движения на пръстите първо разгладете бръчките под очите, а след това тези около външните ъгли на очите и слепоочията.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.