All for Joomla All for Webmasters

Силата на скъпоценните камъни

Силата  на скъпоценните камъни и използването на техните  целебни, енергийни свойства е позната от дълбока древност.  Още в древна  Индия йогите,  знатните  и много богати  граждани са приемали отвари, които са съдържали стрити на прах скъпоценни камъни (ако не бъдат обработени  по специални методи, известни само на индийските знахари стритите скъпоценни камъни са отровни).Смята се, че между планетите в астрологията и действието на скъпоценните камъни съществува пряка връзка. Така например диамантът се счита за камък, олицетворяващ характеристиките на планетата Сатурн.

В съвременните висококачествени салони за красота и отмора се предлагат SPA терапии, масажи, акупунктура, но хитът сред холивудските звезди е умението да се борави с кристали и скъпоценни камъни, които засилват и прочистват енергийните канали на тялото. На всяка основна енергийна зона (чакра) съответства определен камък и цвят. Поп дивата Дженифър Лопез има собствена скъпоценна терапевтка.

В тантрическите техники за подсилване на сексуалната мощ и сексуалното желание върху половата чакра ( която се намира малко под пъпа) се поставя рубин или гранат. Смята се, че рубинът има възможността и силата да замести многократно действието на виаграта. За да задействате силата на скъпоценните камъни са нужни желание и воля да прилагате някои медитативни техники за развиване на съзнанието и достигането до по – висши духовни нива.

В ежедневието също е възможно да развием съзнанието си посредством силата не цветовете и тяхното значение. Това е възможно посредством т.нар. практика Самадх, която на санскрит означава уравновесеност (съвършен баланс). Тя се характеризира със съзерцателно състояние на транс, което спомага за развиването на висшите качества на съзнанието.

Самадхи на по-ниско ниво притежава седем качества. За да се достигнат търсените нива на съзнанието се използват възможно най –светли пастелни цветове, които блещукат на прозрачен фон.

За да започнете упражнението е необходимо да легнете и да се отпуснете напълно. Започнете да навлизате в съзерцателно състояние и да си представяте поотделно цветовете - това означава да опитате да се слеете с това, за което размишлявате и съзерцавате. Необходимото време за това упражнение е от 3 – до 5 мин за всеки цвят, защото тази техника е много силна. Започнете медитацията последователно, като започвате със светло лилаво. Изпълнете се със светло лилаво, което блещука на прозрачен фон. Медитирайте върху неговите качества( които са- лечение и психична топлина.). Сега мислете за енергията на цвета, като за психична топлина (тумо). Почувствайте как влизате в единение с истинската същност на Вашия Аз. Медитирайте върху всеки цвят и неговите характерни качества:

1)Светлосин-блаженство, благочестие. По време на упражнението позволете той да ви залее.
2)Светлозелен-познание и практика. Той характеризира какво изживявате или знаете.
3)Светложълт-космическото съзнание. Какви умствени възприятия сте имали.
4)Светлооранжев-сила. Почувствайте нейното спокойствие.
5)Светлорозов-всепоглъщаща, всепроникваща любов. Нека тя ви залее.
6)Светлопенбен-(вариант на светлорозовия цвят)-съзидателност и творчество. Почувствайте настъпващите промени.
7)Лъчиста светлина-единение с всички. Нека тя ви залее и стане ваша същност.

Ако тази техника ви се струва по – сложна, можете да прилагате Самадхи на по – ниско ниво.мислете поред за всички цветове и техните качества.представете си всеки цвят и съответния по нюанс скъпоценен камък- оттенък на действието Медитирайте върху това как бихте искали да действат и да се проявяват качествата на цветовете.
Лилав - аметист
Син - сапфир
Зелен - смарагд
Жълт - лимоненожълт топаз
Оранжев - оранжев халцедон
Розов- рубин
Пембен - розов турмалин
Лъчиста светлина - диамант

В случай,че нямате достатъчно време, за да овладеете енергиите, които ще освободи упражнението на Лъчистата светлина, можете да съзерцавате и да разработвате по 1 цвят на ден.
Крайното желание на тази техника е Просветлението. Всеки път, когато пожелаете нещо, медитирайте върху това как то ще ви доведе по – близко до просветлението. По пътя си на развитие и духовно извисяване вие ще откриете спонтанно различни практики. Отделяйте повече време, за да ги практикувате.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.