All for Joomla All for Webmasters

Сигурно сте чували, че дъвченето на дъвка намалява апетита. Сега вече е потвърдено: дъвченето на дъвка без захар може да помогне на хората да ядат по-малко, според проучване на университета в Роуд Айлънд. Участниците в проучването дъвчели дъвка сутрин и се оказало, че ядат средно 68 калории по-малко на обяд. Дъвченето на дъвка преди и след ядене им помогнало да изгорят до 8 процента повече калории през деня. В добавка, те са съобщили, че се чувстват по-малко уморени и според тях да вършат ежедневните си задачи им е било по-леко.
 

Достатъчно е дъвката да се дъвче в рамките на около 20 минути и можете да намерите вид и вкус дъвка по ваш избор: с избелващо действие, с плодов вкус или пък натурална.

Не прекалявайте с газираното.

Проучване сред 3,000 жени в Brigham and Women’s Hospital в Бостън е показало, че пиенето на две или повече газирани питиета с изкуствени подсладители на ден може да удвои риска от бързо развиващи се проблеми с бъбреците в по-късен етап от живота.



Пазете гърба!

Ако гърбът ви боли повече през зимните месеци, отколкото през лятото, може да страдате от недостиг на витамин D. Ново клинично ревю в Pain Treatment Topics разглежда 360 пациента с хронични болки в гърба и открива, че всички те имат ниски нива на вит.D. След като са взимали добавка в течение на три месеца, 95 процента от тях са съобщили за подобряване на симптомите. Повечето възрастни хора се нуждаят от 1,000 единици витамин D на ден (голяма част от който се набавя от слънчевата светлина и храната), но според изследователите хората с хронични болки в гърба могат да се нуждаят до два пъти по-голямо количество от това. Обсъдете с лекаря си дали вашите болки в гърба могат да се повлияят от такова решение.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.