All for Joomla All for Webmasters

Може би сте забелязали, че от известно време обичаме да ви даваме съвети, как да си направите сами различни козметични продукти. Най-често пишем за ефективни домашни маски за коса или лице, но днес сме решили да споделим с вас как да си направите балсам за коса.


 

Балсам за коса
В рецептата, която сме решили да ви споделим днес има една вълшебна съставка - шафран. Шафрана е познат на читателките на Списание Тя жената, като подправка. Но освен в кухнята шафрана е много ценен за здравето. Във фармакологично отношение шафрана изобилства от кроцин (жълто багрило), кроцетин (червено багрило), каротен, зеаксантин както и на етерични масла. Шафрана е богат също на витамини от група Б, особено на витамин Б1 и Б2, восък и горчиви вещества, а от флавоноидите – изорамнетин, кемпферол и др.

За здраве народните лечители препоръчват шафран при болки в стомаха, подути черва, нервност, задух и при нередовен месечен цикъл. А една малка тайна за много от дамите които целят отслабване. В много от препаратите за отслабване се съдържа масло от шафран.


Балсам за коса с шафран
Ето и нужните продукти, които са важни за приготвянето на домашния балсам за коса.

150 мл. Вода
Половин лимон
1 щипка шафран
1 с.л. мед


Балсам за коса с шафран начин на приготвяне
Водата се кипва и с нея се залива шафрана. Водата с накиснатия в нея шафран се оставят поне 2 часа да отлежат заедно, след което водата се прецежда с тензух или цедка. Към водата се добавя сока от половин лимон и мед. Балсама за коса се втрива в корените на косата, нанася се върху добре измита коса. За да укрепнете структурата на косъма, да го подхраните в дълбочина е нужно да престоите с балсама поне 20 минути след това изплакнете косата обилно с вода.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.