All for Joomla All for Webmasters

За страдащите от пърхот е изключително важно не само да се грижат за контрола на пърхота си, като прилагат непосредствено лечение върху засегнатите участъци. От голяма важност е да се спазват и някои допълнителни правила, които сами по себе си не могат да се справят с проблема, но помагат много като подкрепящи мерки в дългосрочния контрол на това състояние.

 -

 Научете се да контролирате стреса – той засяга здравето ви като цяло и може да предизвика здравни проблеми или да влоши вече съществуващите, включително и пърхота.

- Поддържайте гребените и четките си за коса чисти и не ги ползвайте заедно с други хора.

- Консумирайте здравословна храна, богата на плодове, зеленчуци, ядки, за да подхраните кожата си добре и да подобрите циркулацията на кръвта.

- Избягвайте употребата на продукти за коса като гелове, пяна и различни спрейове – твърде възможно е пърхотът ви да е реакция към тези продукти.

- Избягвайте също и носенето на тесни шапки и всякакъв друг вид покривала за коса, които прилягат върху главата твърде плътно.

- Някои специалсити препоръчват изплакване на косата, след измиване с шампоан, с оцет или дори с антибактериална вода за уста, за да се унищожи бактерията и така да се намали пърхота.

- Препоръчва се консултация с лекар, ако пърхотът е много тежък и със силен сърбеж, ако се образува жълтеникава коричка по кожата или се появат червеникави ивици по линията на врата.

- Страдащите от пърхот е по-добре да не носят бели или светли дрехи.

- Препоръчително е да се консултирате с лекар преди да предприемете самолечение с домашни рецепти.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.