All for Joomla All for Webmasters
Сарми с кълцано месо


Продукти

1 глава кисело зеле
зелева чорба

1 кг.обезкостени свински гърди

1-2 с.л.олио
1 голям стрък праз
1 ч.л.червен пипер
1 ч.л.чубрица
черен пипер на вкус
1 малка шепа ориз

2-3 зърна бахар
2 дафинови листа

Приготвяне

* Нарежете праза на ситно и го задушете с олиото и малко вода докато поомекне. Прибавете двата вида пипер и чубрицата. Оставете настрана да изстине.

* Накълцайте месото на ситни парченца. Към него прибавете задушения праз и ориза. Омесете много добре сместа като прибавяте по малко зелева чорба. Плънката трябва да е много сочна. Не слагайте много ориз. Оставете да се почувства вкуса на месото , а ако обичате повече ориз просто си направете постни сарми.



Сарми с кълцано месо

* Накъсайте зелката на отделни листа. Почистете ги от твърдите жилки и си направете листа за завиване на сармичките с желаната от вас големина. Аз ги правя много малки.

* На дъното на глинен гювеч поставете бахара и дафината и покрийте цялото дъно със зелеви листа. Завийте стегнати сармички като във всяко листо слагате по малко от пълнежа. Наредете ги плътно една до друга и ги залейте със зелева чорба и малко вода. Съотношението е 3:1 в полза на зелевата чорба. Покрийте последния ред сарми със зелеви листа и изпечете ястието за 2 часа. Първо гответе на 200*докато заврат сармите,а после намалете фурната на 150*.




Сарми с кълцано месо

* Периодично опитвайте вкуса на сока и му сипвайте по малко вода или чорба в зависимост от вашия вкус. Трябва да знаете,че какъвто е той,такъв ще е и вкуса на сармите.

* Ако обичате пикантно не се колебайте да прибавите и няколко сушени люти чушки.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.