All for Joomla All for Webmasters

Шоколадова маска за лице Черният шоколад ревитализира кожата и я прави гладка, нежна и мека. Натуралният шоколад по принцип е едно от най-апетитните и полезни изкушения, няма спор. Прави се

от какаови зърна, богати на фенол и флавоноиди, които действат като антиоксиданти. Още от времето на Клеопатра шоколада се използвал в козметиката.

Чистият шоколад съдържа още минерали, витамини А, В,, С, В и Е, желязо, калций и калий. Какаото от своя страна пък е най-добрият източник на магне¬зий. Поради всички изброени суперпо-казатели споделяме с вас една страхотна маска за лице, която е ефективна лятна грижа за кожата и лицето. Рецепта за маска с шоколад:
1 чаша пълномаслено мляко, 3 с.л. морска сол, 1 черен шоколад, минимум 70%.
Изсипете млякото в малка купа и прибавете морската сол. Разбърквайте, докато солта напълно се разтвори. В тиган сложете малко вода, която добре да покрие дъното. Ще ви трябва още един по-малък съд, защото тази маска се приготвя на водна баня. Разчупете шоколада и го сложете в съда, а него – в тигана. Изчакайте да се разтопи, като непрекъснато го бъркате с дървена лъжица. Прибавете млякото и солта и продължете да бъркате до пълното им смесване. Остаете сместа да изстине, преди да нанесете. След това намажете равномерно върху добре почистеното си лице и деколте и изчакайте двайсетина минути. С мокра кърпа леко почистете, а после изплакнете обилно с хладка вода. Може да прилагате шоколадовата маска 2 пъти в седмицата за тотално освежаване на кожата.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.