All for Joomla All for Webmasters

Чай за лице от лайкаБилките са природен продукт, който всяка жена, която обича да се глези с домашни маски, познава много добре.Ние също си записваме всяко ново нещо, което досега не сме чували, за да го използваме при първия удобен случай у дома. През зимата пък

наред с любимото „питие“ за свободните минути - чаят, намерихме още един начин да се погрижим за външния си вид, докато се наслаждаваме на поредната гореща, ароматна чаша.

Цветовете на лайката например, освен за вкусен и полезен чай, имат още безброй много приложения, така че едно от тях може веднага да впишем към рецептите за домашна козметика.

Този път акцентираме върху маска за лице за проблемна кожа, склонна към по-бързо омазняване, зачервявания, акне.

За целта пригответе запарка от лайка като за чай, след което изчакайте да изстине малко и отделете около 5 с.л. в отделна купичка.

Към тях прибавете един банан, предварително размачкан с вилица, заедно с 1 с.л.ябълков оцет, разбъркайте добре и нанесете върху лицето. Оставете да подейства 30 минути и изплакнете с хладка вода.

Ябълковият оцет е съставка, която се използва много често в домашните маски за разкрасяване, тъй като нивото на Ph, съдържащо се в него, е много близко до това на кожата.

Освен това редовно може да обтривате кожата на лицето и шията и само с ябълков оцет, напоен в памучен тампон за отстраняване на грим.

Този естествен „тоник“ е полезен, както за суха, така и за мазна кожа и е чудесно средство за изравняване на тена и освежаване на лицето.

Той помага и за свиване на порите, подобрява циркулацията на кръвта и в крайна сметка нищо чудно да се запасите с една бутилка от полезната течност на рафта в банята до всички останали козметични продукти. 

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.