All for Joomla All for Webmasters

Луната е

причина за приливите и отливите и оказва голямовлияние на водните площи на земята. Луната също оказва голямо влияние и върхунашия организъм.

Спрямо лунните цикли ние можем да регулираме или подобрим телесното сисъстояние. Това е възможно ако съпоставим харната си в съответствие сцикличността на луната. И по-точно ако се съобразим с нейните фази. Като цялотрябва да се спазва един прост принцип-в часът на настъпване на поредната луннафаза е необходимо да се настроим само на течна диета. Течната лунна диета можеда съдържа – вода, чай с мед (захарта е забранена), натурални сокове без захари консерванти, като най-добре е това да са фрешове (от плодове или зеленчуци)

Посредством лунната диета можете да намалите излишно задържаните течности в организма, които сте придобили вследствие неправилното хранене, а същевременнос това прочистване ще изчистите и токсините от тялото си. Когато искате данаправите детоксикация на организма е добре да преминете само на течности, ноако съчетаете това и с фазите на луната непременно ще подобрите и фигурата си.Съчетайте полезното за вашето тяло с приятното прочистване, което няма да виотнеме повече от 24 часа до 48 часа (понякога кога лунните фази са по–дълги отслънчевите). За начинаещите е добре да направят само 24 часовата течна диета напълнолуние. Ако не можете да издържите 4 дена в месеца на чай и сокове, тонаправете едно такова прочистване само на пълнолуние и също ще постигнетерезултат. Това е най- подходящият ден за разтоварване на натрупаните течности ворганизма. Специалистите твърдят, че ако спазвате правилно лунната диета, ще сеотървете от 1-3 кг за пълнолуние, а ако спазвате 4 фази на луната с течнатадиета, то ще можете не само да отслабнете, но и да задържите свалянетокилограми.

Правилата за лунната диета са прости - започвате приемането само на течностиот часът, в който луната влиза в съответната фаза. Лунните фази започват несамо в определен ден, но и в определен час, като понякога това може да е късенчас, като 17.30 или 22ч. Тогава се препоръчва да започнете течната диетаполовин час преди настъпването на фазата, а преди това от сутринта да сте налека храна като плодове и салати. Така резултатите ви ще бъдат зашеметяващи.Ако не можете да издържите всички 4 фази на течности направете прочистващататечна диета на пълнолуние,а на следващите фази приемайте само плодове изеленчуци, като се постарайте те да не надхвърлят 2,5 кг.

Обърнете внимание на храната си по време на целия месец- ако спазватепринципите на лунната диета, непременно ще имате резултат, но е добре да гозадържите, като се съобразявате и с лунните фази през месеца. Това означава,чеако луната нараства е добре да се въздържате от консумиране на големиколичества храна, но когато луната намалява можете да се поотпуснете и да сихапнете нещо, което е по – калорично. Когато луната расте се активизирайте ивие и започнете всичко, което искате да правите през месеца в тези дни, ако сеподстригвате при растяща луна косата ви ще расте по – бързо, ноктите също.Оздравителните процедури, образователните и разкрасяващите е добре да сепрактикуват в нарастващата фаза на луната. Ако обаче искате да забавитепроцесите на растеж н е добре да правите кола маска при намаляващата фаза на луната,същото важи и за някои релаксиращи и възстановяващи за тялото и целия организъмпроцедури.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.